Dolar 32,5435
%-0.01
Euro 34,8597
%-0.02
Altın 2.435,800
%0.23
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKGİAD'dan kritik uyarı

AKGİAD'dan kritik uyarı

Türkiye'deki yapı stoğunun büyük bölümü enerji verimliliği süreçlerine uygun inşa edilmiyor. Bu durum, yapıların ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimsiz çalışmasına ve normalin çok üzerinde enerji tüketilmesine neden oluyor. 'Binalara EKB ertelenmemeli'

  • Ege Postası
  • 27.06.2017 - 11:39

1 Ocak 2011'den sonra inşa edilen tüm binalara Enerji Kimlik Belgesi (EKB) verilmesi zorunluluğunun ertelenmesini değerlendiren Alüminyum Koruma, Kapatma, Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği (AKGİAD) Başkanı ve Becker Türkiye CEO'su Volkan Kebir, uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini istediklerini söyledi.

Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne göre 2 Mayıs 2017'de yürürlüğe girmesi gereken Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının 1 Ocak 2020 tarihine ertelendiğini hatırlatan Kebir, “Ülkemiz bin bir zorlukla elde ettiği dövizinin hatırı sayılır bölümünü enerji ithalatına harcıyor. Yapılarımızda inşa aşamasında yapılacak ve toplam maliyet içinde çok düşük paya sahip uygulamalar, ülkemize milyarlarca dolar döviz tasarrufu sağlayabilir. Beyaz eşyalarda enerji performans sınıflandırmaları binalar için de geçerli olmalı. 2 Mayıs'ta yürürlüğe girmesini beklediğimiz EKB uygulamasında binalar A'dan G'ye kadar sınıflandırılmıştı. A sınıfı en verimli seviyeyi belirtirken, G sınıfı en düşük verimli seviyeyi belirtmekteydi. Yeni yapılacak veya yapılmakta olan binaların enerji kimlik belgesi sınıfı en düşük C sınıfında olacak şekilde tasarlanmalı ve inşa edilmeli. C sınıfından daha düşük seviyede çıkan yeni yapılacak veya yapılmakta olan binalar iskân ruhsatı almamalı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.