Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akıllı lensler, görüşte büyük kolaylık sağlıyor

Akıllı lensler, görüşte büyük kolaylık sağlıyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında 'Akıllı Lens' olarak bilinen trifokal lenslerin, uzak, orta ve yakın mesafede büyük görüş kolaylığı sağladığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 10:26

Asena, uzak ve yakın odak noktasına sahip multifokal lenslerin yerine kullanılan trifokal lenslerin, 40'lı yaşlardan sonra gözlük kullanmak istemeyenler ve katarakt rahatsızlığı bulunanlar için başarılı bir tedavi yöntemi olduğunu dile getirdi.

Trifokal lenslerin son üç yıldır ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlandığı bilgisini veren Op. Dr. Asena, “Katarakt cerrahisinde multifokal göz içi lenslerinin gelişmesi ve çok kullanılmaya başlamasıyla birlikte, ara mesafedeki görmeyi daha iyi hale getirebilecek lenslere ihtiyaç duyuldu. Günümüzde hemen her yaş grubunda olduğu gibi katarakt çağındaki kişilerde de bilgisayar kullanımı arttı. Bu kişiler için bilgisayar mesafesi olarak tarif edebileceğimiz, yaklaşık 70 santimi de iyi gösteren göz içi lenslerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Trifokal göz içi lensleri bu ihtiyaç doğrultusunda, uzağı ve yakını iyi görmeyi sağlarken aynı zamanda orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla geliştirildi. Trifokal lenslere yeni jenerasyon multifokal lensler diyebiliriz” diye konuştu.

YAŞAM KONFORUNU ARTIRIYOR

Trifokal lenslerin kullanımının yaşam konforunu artırdığını da kaydeden Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, hastanın yaşam şekline ve ihtiyaçlarına göre ameliyat yapıldığını, bu lenslerin yan etkilerinin de azaldığını belirtti.

Asena, gözlükten kurtulmak isteyenler için mercek değişim ameliyatı (rekreaktif lens değişimi) ve katarakt ameliyatlarında uygulanan trifokal lenslerde ameliyat süresinin yaklaşık 10 dakika sürdüğünü ve hastanın ertesi gün normal yaşantısına dönebildiğini sözlerine ekledi.

TRİFOKAL'DE 3 AYRI ODAK NOKTASI BULUNUYOR

Multifokal ve trifokal lenslerin her ikisinin de kişiyi uzak ve yakın gözlüğünden kurtarmak amacıyla tasarlanmış göz içi lensleri olduğunu söyleyen Op. Dr. Asena sözlerine şöyle devam etti: “Multifokal lenslerde uzak için ve yakın için 2 odak varken, trifokal lenslerde uzak, yakın ve orta için 3 ayrı odak bulunuyor. Özellikle bilgisayar kullanımı gibi orta mesafe aktiviteleri yoğun olan kişilerde trifokal lensler daha büyük kolaylık sağlıyor. Bu lenslerin seçimi ve kullanımında, kişinin yaşam şekli, aktiviteleri ve beklentileri önemlidir. Bunların muayene sırasında paylaşılması ve planlamanın bu durumlar göz önünde tutularak yapılması gerekir”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.