Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan 18 yaş çıkışı: Evde PlayStation oynayan...

Akpınar'dan 18 yaş çıkışı: Evde PlayStation oynayan...

Geçmişte CHP'den İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevi de yapan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, anayasa değişikliği teklifinde yer alan maddelerden olan seçilme yaşının 18'e düşürülmesi üzerinden çarpıcı mesajlar verdi. Akpınar'dan '18 yaş' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 15:58

EGE POSTASI - TBMM'den geçen ve 16 Nisan'da vatandaşın önüne konacak olan anayasa değişikliği teklifinde yer alan maddelerden biri de milletvekili seçilebilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesi. 

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliğinde yer alan  seçilme yaşının 18'e düşürülmesi parti liderleri arasında da polemik konusu olurken, 1996 yılında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevi yapan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan ilgili maddeyle ilgili çarpıcı mesajlar geldi. 

ÖNCE İYİ EĞİTİM!

Akpınar, katıldığı TV programında canlı yayında şunları söyledi;

"CHP'de gençlik kollarının her kademesinde görev yaptım. Bugün belediye başkanıyım.

Siyasette özgürce örgütlenmeli gençler. Mesele seçilmesi değil mesele siyaset yapma özgürlüğü.

Siz liseli gençleri siyasete ilgi gösterdiğinde kısıtlıyorsanız, disiplin cezaları uyguluyorsanız olmaz.

Öncelikle demokrasiyi güçlendirmeniz gerek. Siyasi Partiler Yasasını değiştirmeniz gerek. Güçlü demokrasi güçlü siyaseti getirir.

Çocuklar Avrupa'da partilerin belli komisyonlarında yetişir sonra ana kademede siyaset yapar. Siz  Türkiey'de 18 yaşından ufak gençlere bırakın siyaset yapmasını, yorum yapmasına izin vermiyorsunuz.

Şimdi seçilme yaşı 25 de o yaşta kaç tane vekil var.  1980 öncesinde olsaydı bir şeyler demezdim. 80 sonrası siyaset iklimi bozuldu. Erdal Eren'i yaşını büyütüp astınız. 80'den sonra dizilerle bomboş yetiştirdiniz gençleri... Evde PlayStation oynayan çocuğu götürüp vekil yapacaksınız. 

Önce iyi bir eğitime ihtiyaç var. Türkiye'de eğitim sistemi çöktü. Cumhurbaşkanı kendisi itiraf etti 'kültürel erezyon yaşanıyor' diye. Kavga kültürünü geliştirirseniz kavgayı görürsünüz. Trafikte birbirimize tahammül etmekten uzağız. Gençlerimizin önceliği vekil olmaktan çok, iyi bir eğitim olmalı. Öncelikler arasında iş imkanı olmalı. 

Geçenlerde AK Partili vekil 'ben imam çocuğuyum' demiş. Ben de çiftçi çocuğuyum. Karşıyaka gibi bir yerde belediye başkanlığı yapıyorum. Senin imam çocuğu olmana değil ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri. 

Ben hayır diyorum. Karşıyaka'nin yüzde 80'i hayır diyor. Çıkıp da terörist hendekçi demek bu vatanın kurucusunun annesinin ebedi istirahatini geçirdiği Karşıyakalılara hakarettir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.