Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan ‘basiretsiz’ eleştirisine ‘adam’ kontrası!

Akpınar'dan ‘basiretsiz’ eleştirisine ‘adam’ kontrası!

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Akpınar, kendisine AK Parti danışma kurulu toplantısında ‘basiretsiz’ diyen AK Parti İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Mertoğlu’na mecliste yanıt verdi. Mertoğlu’na TDK sözlüğü tavsiye eden Akpınar, “Benle ilgili illa bir şey diyecekseniz ‘adam’ dersiniz” dedi. Akpınar’ın hedefinde AK Partili Mertoğlu

  • Ege Postası
  • 01.12.2016 - 19:37

EGE POSTASI - Karşıyaka Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti Karşıyaka İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda kendisine “Basiretsiz” diyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve  belediye meclis üyesi Abdullah Mertoğlu’na yanıt verdi. Cengiz İnşaat’a ait vincin devrildiği Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde inceleme yaptığını söyleyen Akpınar, alanda çalışmaların durdurulduğunu söylerken bu konuda çarpıcı mesajlar verdi, vinçle ilgili çalışmalarda yetkili odalardan izin alma zorunluluğu getirdiklerini duyurdu.

MERTOĞLU’NA YANIT

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi  Mertoğlu’nun partisinin danışma kurulu toplantısında ‘basiretsiz’ eleştirisi yaptığı Akpınar,  Mertoğlu’na meclis toplantısında yanıt verdi. Akpınar, Mertoğlu’nun danışma kurulunda  “250 milyon bütçeden 30 milyon lira yatırım haricinde tam 40 milyon krediyle bizleri borçlandıracaklar ki 30 milyon lira yatırım yapabilsinler. Bu yatırımların da elle tutulur, gözle görülür olamadığını görüyoruz. İzmir'deki basiretsiz yönetimi ve Karşıyaka'nın halini görüyorsunuz. İçler acısı” dediğini hatırlattı.

 “Bu cümleleri söyleyebilmek için, yerel yöneticilikten hiç anlamamak gerekir” diyen Akpınar, şunları söyledi;

“Burada anlatılanları, konuşulanları bilerek saptırdığınızı ve halkı kandırdığınızı düşünüyorum ancak Karşıyaka halkı bunlara inanmadığı için yerelde sizi değil, bizi tercih ediyor. Bütçede 30 Milyon Lira yatırım payı ayırmak ya da borçlanmak, bizim değil hükümetin bir eksiğidir. Siz hesap sormak istiyorsanız, Yerel Yönetimler Yasası’nı güncellemeyen, ilçe belediyeleri temsilcilik haline getiren ve gelir gider terazisini kuramayan hükümet yetkililerine bu cümleleri kuracaksınız. Bu bizim suçumuz değil, hükümetin suçu. Belediye yasasını çıkartın, gelir ve gider dengemiz düzene girsin, yatırım nasıl yapılır o zaman görün. Her sene giderlerimiz artarken, gelirlerimizin sabit kalması başka bir şeyle açıklanamaz. Biz 40 milyon lira borçlanmıyoruz. Bu bir bütçe öngörüsüdür. Belki 5 milyon lira borçlanacağız, belki de borçlanmayacağız. Buna da yetkiyi meclis veriyor, Hüseyin mutlu Akpınar’ın kişisel borçlanması değil bu…AK Partili belediyelere bakın bakalım, kaç tanesi maaş veremiyor, kaç tanesi ne kadar yatırım yapabiliyor. Bu cümleler kendi ayıbınızı açığa çıkartmaktan ve halkı kandırmaktan başka bir şey değildir. Elle tutulur projeler yok demişsiniz… Evrensel Çocuk Müzesi mi, Anıt’ın yenilenmesi mi, Kapalı Yüzme Havuzu mu, Engelli Dinlenme Merkezi mi elle tutulur deği? Bunlar Karşıyaka’ya vizyon katacak yatırımlardır.”

‘BASİRETSİZ’E ‘ADAM’ KONTRASI!

Mertoğlu’nun kendisi için kullandığı ‘basiretsiz’ eleştirisi için basiretsiz kelimesinin anlamını gerçekleri görebilmekten uzak, ileri ve uzak görüşlü olmayan, sağgörüsüz olarak aktaran Akpınar, “Ben ileriyi gördüm ki kandırılmadım. Siz kandırıldınız. Ben ileriyi gördüm ki, öğrencileri öğretmenleri kapı önüne koymadım. Size önerim benle ilgili kullanacağınız kelimeler için ön çalışma yapmanız. Bunun içinde TDK sözlüğü kullanmanızı tavsiye ederim. Oradan bulup konuşursunuz. Ancak benle ilgili illa bir şey diyecekseniz ‘adam’ dersiniz” dedi.

SORUMLU İMARA AÇANLAR

Mavişehir’de Cengiz İnşaat’a ait vincin devrildiği  Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'ne giderek inceleme yaptığını söyleyen Akpınar, inşaat çalışanlarının kendilerini savunması nedeniyle çileden çıktığını söyledi.  Akpınar, “Planlamayı uzaktan yaparsan böyle olur. Kent ormanları yerine rant alanları olur. O alanları imara açanlar, inşaat izni verenler sorumlu. İzinleri biz vermedik” dedi.

VİNÇ İÇİN İZİN ZORUNLULUĞU

Akpınar, ilçedeki vinç çalışmalarının durdurulduğunu açıklarken, yetkili odalardan vinç için izin alınma zorunluluğu getirdiklerini söyledi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.