Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar Karşıyaka'nın 35.5 ayını anlattı!

Akpınar Karşıyaka'nın 35.5 ayını anlattı!

Görevde 35.5 ayını tamamlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, proje ve hizmetlerini anlattı. Belediye başkanı seçildiğinde hesap verebilen bir belediye başkanı olacağını söylediğini hatırlatan Akpınar, "Gücü halktan aldım. Hesabı da halka vereceğim. Bu yapılanlar halkın bereketi" dedi. Akpınar yaptıklarını anlattı, yapacağının mesajını verdi:

  • Ege Postası
  • 15.03.2017 - 12:29

EGE POSTASI - Yerel seçimlerde rekor oyla CHP'den Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, görev sürecinin 35.5 ayını “35.5 ayda neler yaptık. Bereketimiz halktan” sloganıyla düzenlenen toplantıda  değerlendirdi.

Basın mensuplarıyla Zübeyde Hanım Nikahevi’nin üstündeki Kent Restoran’da bir araya gelen Akpınar'a, başkan yardımcıları da eşlik etti. Toplantıda 35.5 ayda yapılan çalışmaların yer aldığı tanıtım filmi izlettirildi.

ŞEN ŞAKRAK İŞLER YAPMADIK

"Türkiye ne yazık ki normalleşme sürecine giremediği için eğlenceli şen şakrak işleri yapmadık. İnsana dokunan insanın mutluluğu için küçük dokunuşlar yaptık" diyen Akpınar, sabah saatlerinde Diyarbakır'da şehit olan iki askere Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi.

TÜRKİYE'NİN KARŞIYAKA'NIN DAYANIŞMASINA İHTİYACI VAR

35 buçuk ayın çabuk geçtiğini ifade eden Akpınar, "İki genel seçim bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadım. Şimdi de bir referandum yaşayacağım. En önemlisi de bir darbe girişimi oldu. Doğaya çevreye insana geleceğimize sahip çıkarak çocuklarımızla gençlerimizle kadınlarımızla Karşıyakamızda mutlu bir yaşamı sürdürmenin çabası içinde olduk. Yerel yöneticiliği kaldırım yol yapmak temizlik işlerini yapmak ötesinde gördük. Bunlar zaten asli görevlerimizdi, yerine getirdik. Karşıyaka'da yaşayan her canlının mutlu yaşayabilmesi için sağlıklı yaşayabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türkiye'nin Karşıyaka'nın ruhuna dayanışmasına ihtiyacı var" dedi.

KARŞIYAKALILIK RUHUNU TÜRKİYE'YE YAYACAĞIZ

35,5 ayda 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar “Kültürde, Sanatta ve Sporda marka kent olduk. Karşıyaka’nın Filizleri ve KODA ile örnek alındık. Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Engelli Dinlenme Merkezi, spor tesisleri, Atık Getirme Merkezi ile fiziki yatırımlarda da fark yarattık. Biz büyük bir aileyiz. 5 yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka’yı her anlamda dünya kenti yapacağız. Karşıyakalılık ruhunu Türkiye’ye yayacağız” dedi.

 TÜRKİYE'DE YENİ BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI ORTAYA KOYUYORUZ

"35.5 aydan bugüne kadar bizlere destek olan Karşıyaka halkına belediyemizin her biriminde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyen Akpınar, şöyle devam etti;

"Nice 35 buçuk aylar halka hizmet şekilde devam edecek. Bizim yürüyüşümüz 35 buçuk ayda tamamlanacak bir yürüyüş değil. Bizim yürüyüşümüz Karşıyaka'dan Türkiye'ye önemli mesajlar vererek Türkiye'de yeni bir yerel yönetim anlayışını ortaya koyarak devam edecektir." 

"ALAYBEY'DE DÖNÜŞÜM BAŞLATAMADIK"

Dönem içindeki, "Bunu yapamadık" dediği bir hedef olup olmadığını sorusunu yanıtlayan Akpınar henüz kentsel dönüşüme başlamamış olmayı bir eksiklik olarak gördüklerini söyledi. Akpınar, "Karşıyaka bir sanayi kenti değil. İnsanların yaşamını sürdürmesi için konutların olduğu bir alan olarak planlanmış. Ekonomik ömrünü tamamlayan konutların sağlıklı olarak dönüşmesi gerekiyor. Ben yerinde dönüşüme, binanın yıkılıp aynısının yapılması nedeniyle karşıyım. Parsel bazında değil, ada bazında dönüşümden yanayım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir uğraş içindeyiz. Büyükşehir Belediyesi Örnekköy'de başladı. Biz daha zor alan Alaybey'de bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz zor olan Alaybey'de bunu gerçekleştirmek. Buna başlayamadığımız için eksiklik olarak görüyorum" diye konuştu. Akpınar, Cumhuriyet Mahallesi'nde eski maden ocağı bölgesindeki heyelan bölgesinin riskli alan edilmesi için gerekli evrakların tamamlandığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu kararı vermesini beklediklerini dile getirdi.

YAPILANLAR HALKIN BEREKETİ

Belediye başkanı seçildiğinde hesap verebilen bir belediye başkanı olacağını söylediğini hatırlatan Akpınar,"Gücü halktan aldım. Hesabı da halka vereceğim. Bu yapılanlar halkın bereketi...Mayıs ayında vergi topluyoruz. Vergi veren bir yurtaşım. Başkan olduktan sonra vergi toplayan ve harcayan biri oldum. 30 kişi vergi veriyor ayrıca vergiyi topluyor ve vergiyi harcıyor. Bu vergiyi doğru kullanmak adına vergi hukuku üzerine yüksek lisans yaptım. Mayıs ayında vergi toplama sürecinde bir anne gördüm. Emlak vergisini vermeye geliyor. Çocuğunun bir ayağında çorabı var diğerinde yok. Döndüm düşündüm. Burada bana görev düşüyor. Ayağında ayakkabısı çorabı olmayan çocuğun rızkının savunucusuyum. Bir vebal altında kalmamalıyım. 35.5 aydır hesap veren belediye başkanı olarak o çocuğun rızkını doğru belediyecilik yaparak koruyorum. Sokaklarda çalışmalar var . İnternet, doğalgaz gibi...Bu çalışmalar bitmeden kaldırım taşı yenilemem. O çocuğun rızkına göz dikmem. Biz kimseyi zengin etmek için belediye başkanı olmadık" dedi.

SATACAK ARAZİMİZ YOK

Belediye başkanlığının en önemli sorunlarından birinin mali kaynak olduğunun altını çizen Akpınar, "Hem asgari ücretin yükselmesi hem piyasalardaki dolar dalgalanması maliyetleri de yükseltiyor. Biz hükümetten bu süre içinde yerel yönetimler yasa tasarısı beklerken anayasa değişikliği gündeme geldi. Ülkenin önceliği anayasa değişikliği değil. İstihdam konusunda kararlar alınması gerek. Aldıklarınızı çıkartın sonra onları tekrar alın bize de rapor verin şeklinde olmamalı. İzmir'de 100 bin kişi yeniden işe girdi değil. Bizim o şovlara ihtiyacımız yok. Belediyelerin sorunu ekonomik ve istihdam sorunu. Belediyeler istihdam kapısı görülmüş. Ekonomik krizden en çok etkilenen ilçe belediyeleri...İktidar partisinden belediyelerde bile maaş ödeyemeyen var. Bir yerel yönetimler yasası çıkmalıydı. Zorlanıyoruz ama tasarruflu şekilde belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Satacak arazimiz yok. Uzun vadeli borçlanarak bazı yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi. 

YAMANLAR'A KARŞI DEĞİLİM

Akpınar, Yamanlar'a yapılması planlanan çöp tesisine karşı olmadığını bir kez daha söyledi. Akpınar, "İzmir özel bir kent. İzmir'e gelen büyülendiği kadar gelmeyenin de büyülendiği bir kent. Yanlış planlamanın cezasını çekiyor. Yarın köşeme çekildiğimde daha kolay bir kent bulmaları adına belediyecilik yapıyorum. Beddua almak için değil hayır duası almak için belediyecilik yapıyorum. Çin Seddi'lerle örülmemiş olsaydı daha iyi bir kentte yaşıyor olacaktık. Harmandalı'nın kentin ortasında kalacağı düşünülseydi bugün çöp tartışması konuşulmayacaktı. Harmandalı dolmuş durumda. Harmandalı artık şehrin merkezi gibi. Bir tek Yamanlar'da değil. Kentin en az 3 farklı yerinde çöp tesisleri kurulmalı. Üniversitelerin bakanlığın vereceği karar önemli. Yamanlar Dağı derken buradan baktığımzıda Yamanlar'ın eteği değil, oranın 1 km ötesinde bir yer olacak. Bugün dünyada tekniklerin ilerlediği bir süre içinde ben bir zararı olacağını düşünmüyorum. Muhakkak ki muhalefet edenler kadar kenti yönetenlerde düşünüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu oraya baktığında doların yeşilini değil doğanın yeşilini görüyor" dedi.

TRAMVAYDA TEMENNİM KONAK'LA BİRLEŞMESİ

Karşıyaka'da Büyükşehir tarafından hayata geçirilen Tramvay Projesi'nin zaman zaman vatandaşların isyanına neden olsa da proje tamamlandıkça Karşıyakalıların 'tam not' verdiğini söyleyen Akpınar, " Türkiye'de en kısa sürede biten tramvay hatlarından biri oldu. Haziran ayında tamamen bitecek. Hızlı bir çalışma var. Sıkıntılar tabi ki yaşanacak. Ben de bazen zorlanıyorum. İsyan edenlerde oluyor. Bostanlı'da isyan edenler şimdi bize 'çok güzel oldu' diyor. Temennimiz Konak'la birleşmesi ki Körfez'i tramvayla geçelim" dedi.

16 NİSAN'DA HAYIRLI OLACAK 

Akpınar 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum için "16 Nisan hayırlı olacaktır. 35 buçuk ay nasıl hayırlı geçtiyse 16 Nisan'da hayırlı olacak" dedi.

İŞTE ÖRNEK PROJELER

Akpınar'ın Karşıyaka'da hayata geçirdiği örnek projeler şöyle;

“Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü: Karşıyaka Belediyesi’nin prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’, Mavişehir'de 7 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Türkiye’de ilk olacak kampüs; dinozor maketleri, fosil alanı, biyolojik gölet ve evrensel değerleri anlatan sergi alanını içeren bölümlerden oluşacak.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği ‘Kent Koop Gıda Market’: Hem üretici kooperatifleri desteklemek hem de halkın sağlıklı gıdalara uygun fiyatlarla ulaşabilmesini sağlamak için ‘Kent Koop Gıda Market’ zinciri kuruldu. Mavişehir, Bostanlı ve Atakent’in ardından 4. Şube de Girne’de açılacak.

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi: Mustafa Kemal Mahallesi’nde inşa edilen Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, Mayıs 2017’de tamamlanacak. Aileler, gün içindeki işlerini halledebilmek için, engelli yakınlarını belirli saatlerde bu merkeze bırakabilecek.

500. ‘Filiz’i çocuklar okutuyor: Karşıyaka’nın Filizleri Projesi ile karşılıksız burs desteği verilen üniversite öğrencilerinin sayısı 500’e ulaştı. İkinci yılını kutlayan projede, 500’üncü Filiz’i, Çocuk Kulübü’nün minik öğrencileri -harçlıklarını biriktirerek- okutuyor.

Sanatta bir Karşıyaka markası KODA: Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından, -kadrolu sanatçılar ile kurulan- ilk orkestra olan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 27 ayda 75 konser verdi. 50 bini aşkın dinleyiciye ulaştı. Hem yurt içinde hem de yurt dışına Karşıyaka’yı gururla temsil etti.

Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu: Karşıyaka Belediyesi, İzmir’de ilk kez 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kurdu. Latife Hanım Mahallesi’nde inşa edilen tesiste, 13 ayrı kalemde atık toplanarak geri dönüşüme ve üretime kazandırılıyor.

Türkiye’deki ilk ‘Aktif Şehir’: Hayata geçirdiği sosyal ve sportif etkinliklerle tüm Karşıyakalıları fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği tarafından ‘Aktif Şehir’ sertifikası ile ödüllendirildi. Belediye, Türkiye’de bu unvanı alan ilk yerel yönetim oldu.

Karşıyaka Efsaneleri Futbol Tesisi: Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen 2 bin kişilik “Karşıyaka Efsaneleri Futbol Tesisi” tamamlandı. Amatör küme ve alt liglerdeki maçların oynanacağı tesiste, geleceğin yıldızları yetişecek.

Okul öncesi eğitime yatırım hamlesi: 2014 yılından bu yana, Ahmet Piriştina, Karşıyaka’nın Filizleri ve Kardelenler Anaokullarını açan; iki kültür merkezinde de oyun odalarıyla yarım gün hizmet sunan Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir ve Mustafa Kemal Mahallesi’ne kazandırdığı yeni anaokulları ile  birlikte okul öncesi eğitim kurumlarının sayısını 7'ye çıkarıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.