Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar-Uluç polemiği büyüyor

Akpınar-Uluç polemiği büyüyor

Köşe yazarı Hıncal Uluç ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasındaki tartışma büyüyor. Akpınar'ın İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri törenindeki konuşması nedeniyle polemik yaşayan ikiliden Uluç, köşesinden Akpınar'ı bir kez daha eleştirdi. Facebook'tan çıkışa,'köşe'den yanıt...

  • Ege Postası
  • 24.05.2017 - 10:10

EGE POSTASI - İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasıyla damga vururken, o konuşma beraberinde tartışmayı da getirdi.

Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın,” Yılın En İyi Orkestrası” seçildiği törende Akpınar'ın, konuşmasında  'Cumhuriyet' ve 'Atatürk' vurgusu yapması üzerine İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tepki göstermişti. İkili arasında başlayan sözlü tartışma sonrası Akpınar protokolü terk etmişti.

Uluç'un 'köşe'den eleştirisine Akpınar'dan jet yanıt

ULUÇ 'KÖŞE'DEN ELEŞTİRDİ

Yaşana tartışmaya Gazeteci Hıncal Uluç da dahil olmuştu. Ödül töreninde yer alan  Uluç, 18 Mayıs'ta köşesine taşıdığı yazısında "Yılın Orkestrası: Karşıyaka Oda Orkestrası.. Ödülü almaya bir sanatçı değil, Karşıyaka Belediye Başkanı gelmişti. O da orkestrayı değil, kendisini anlatan bir konuşma yapınca, hele böyle bir sanat gecesinde siyasete girince, pek çok insan (ki aralarında ben de vardım) rahatsız oldu" ifadelerini kullanmıştı.

AKPINAR'DAN YANIT GELMİŞTİ

Akpınar kendisine ait Facebook hesabından Uluç'un köşe yazısına yanıt vermişti. Akpınar, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının videosunu da paylaştığı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı; konuşmasında aldığı alkışları hatırlatarak Uluç'un göz ve kulak tedavisine ihtiyacı olduğunu ifade etmiş, "Şunu iyi bilin ki; Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağız ve böylesi ufak ayak oyunları karşısında asla diz çökmeyeceğiz.."ifadelerini kullanmıştı.

ULUÇ BİR KEZ DAHA YAZDI

Akpınar'ın sosyal medyadan eleştirdiği Uluç, bugünkü (24 Mayıs) köşe yazısında Akpınar'a yanıt verdi. 

İşte Uluç'un yazısı;

Bu mu sanatsever başkan!

"Karşıyaka Belediye Başkanı'ndan söz ediyorum. Donizetti Ödül Gecesi'ni kendi kişisel propagandasına alet eden adamdan. Karşıyaka Oda Orkestrası "Yılın Orkestrası" seçilmiş..

O orkestranın müdürü var, şefi var, baş kemancısı, bunca üyesi var. Hazret onları İzmir'de bırakmış, kendi almaya gelmiş ödülü.. Niye kendisi gelmiş, anlaşıldı.

Bir önceki Belediye Başkanı Cevat Durak'ın Gürer Aykal ile ortak çalışarak kurduğu Karşıyaka Filarmoni'yi küçültüp "Oda Orkestrası" yapmış.. Gürer Aykal'ın da işine son vermiş bu adam..

Şimdi o oda orkestrasını kendisi gökten indirmiş havalarında anlatıyor, ödül konuşmasında.. Dahası Karşıyaka'da neler yapmış başkan olarak onları anlatıyor.

Ödül töreninde değil, mitingde sanki..

İnip geliyor, yanımdaki yerine oturuyor.

Öbür yanında bu ödüllerin 7 yıldır yapılmasını ve gelenekselleşmesini sağlayan gerçek sanatsever Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan var.

Açış konuşmasında "Dilimiz, dinimiz, etnisitemiz, pek çok şey şeyimiz ayrı olabilir, ama sanat, ama müzik bizi birleştirir" diyen Başkan, Karşıyakalı'nın bu ayrımcı konuşmasından rahatsız..

"Daha uzlaşmacı konuşabilirdiniz" diyor..

Karşıyakalı gene tiyatro oynuyor..

Ayağa fırlıyor.. Öte yanımda oturan koruması mıdır nedir ona, herkesin duyacağı sesle bağırıyor..

"Kalk, benimle yer değiş.. Beyfendi rahatsız olmuş!."

..Ve İzmir'e dönünce bir de yalan açıklama yapıyor..

"Ahmet Misbah Demircan.

Atatürk'ten söz etmemden rahatsız olduğunu söyledi bana.." Konuşmalar yanımda oldu. Yalan..

Demircan öyle bir şey söylemedi..

Ama şimdi ben söylüyorum..

Atatürk'ün adını alkış almak için kullanan konuşmacılar ve siyasetçiler beni fena halde rahatsız eder..

Atam, bu milletin Atası ve bu Cumhuriyet'in kurucusu, böyle kişisel tatminlere alet edilemez.

O kutsaldır, çirkin politikacı.. O isim kutsaldır!.

Tamam mı'."

KODA SOSYAL PROJEDİR

Karşıyaka Belediyesi'ne yakın kaynaklardan yapılan açıklamada ise "Önceki dönemde Gürer Aykal öncülüğünde sürdürülen çalışmalar 'belediye bünyesinde kurulan bir filarmoni' olmaktan çok, farklı ilden toplama sanatçılar ile oluşturulan kiralık bir orkestradan ibaretti! Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası ise mezuniyetini tamamlayan ve sanatını 'tam zamanlı' icra etme imkanı sunduğumuz onlarca genç sanatçıdan oluşan özgün bir orkestraydı. Salt bir orkestranın yanı sıra, başlı başına bir sosyal projedir! Bunu küçümsemek veya hafife almak en iyi tabirle, art niyetli olmaktır ve Sayın Uluç'a yakışmamıştır. Sayın Uluç'un, belediye başkanını koruma telaşını anlıyabiliyoruz ancak sohbete şahit olan sanatseverlerin taktiri bizler için herşeyden önemlidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.