Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksünger'den flaş 'aktif üye' açıklaması!

Aksünger'den flaş 'aktif üye' açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP'de start alan olağan kongre takvimine yönelik örgüte mesaj verdi. Aksünger, Haziran ayı sonrası devreye sokmayı planladıkları aktif üyelik konusunun olağan kongre takviminin erken açıklanması nedeniyle bu takvime yetişmediğini duyurdu. Aksünger'den İzmir örgütüne olağan kongre süreci mesajları

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 11:26

EGE POSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, parti örgütlerine duyurulan olağan kongre takvimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Aksünger, parti içi yarışları geçtiğimiz süreçlerde sancılı şekilde yaşayan İzmir Örgütü'ne mesaj verdi. Aksünger, uzun süredir üstünde çalışılan aktif üyelik konusunun bu kongre takvimine yetişmediğini söyledi. 

AKTİF ÜYELİK BU TAKVİME YETİŞMEDİ

CHP'de üyelik noktasında uzun süredir ciddi çalışmalar yapan Aksünger, Haziran ayı sonrası devreye sokmayı planladıkları aktif üyelik konusunun olağan kongre takviminin erken açıklanması nedeniyle bu takvime yetişmediğini söyledi. 

Aksünger, " Aktif üyelik konusu hazır ama devreye girmedi. Normalde 6'ıncı ayın sonunda devreye alacağız yavaş yavaş.... Takvim erken açıklandığı için aktif üyeliği uygulamakta bu dönem sıkıntı yaşanacaktır. Bir sonraki dönemde bu üye yapısı yerini tamamen aktif üyeliğe bırakmış olacak. Aktif üyelik işleme geçince iç çekişmeleri, kavgları, sert olan sığ olan parti içi siyaseti aşağıya indirecektir. Liyakat esaslı olacağı için orada herkes şartları oluşturmuş olan aktif üyelerle birlikte birbirlerini seçecekler. Bu çok değerli. Yerel yönetimlerle ilgili de performans sistemi  işleme geçince oraya da olumlu yansıma olacak. Kurumsal kimliği ölçeceğiz ama bireysel çabaları da ölçeceğiz. Yani hem başkanlara hem meclis üyelerine kriterler gelecek. Böylece örgütte liyakat yerel yönetimlerde performansı önde tutup bu işleri yapacağız. Kriter olacak performans ölçe olacak. Partiye olumlu yansıyacak"dedi.

İSTEĞİMİZ KAVGASIZ SÜREÇ

CHP'd eparti içi yarışları sancılı yaşayan İzmir örgütüne kongre süreçci için mesaj veren Aksünger, şunları söyledi;

"16 Nisan'dan sonra ülkeyi bekleyen fakrlı bir siyasi iklim var. Parti içi kutuplaşmalar saygı içinde parti içinde yarış gibi algınlanmalı. Bazen bu kutuplaşmalar dozajı aşıyor. Kırıcı şeyler yaşanıyor. Bu durumda daha sonra dışa dönük mücadele gücünü aşağı çekebiliyor. Dikkatli olunmalı. Referandumdan çıktık. Örgüt ciddi derecede yorgun ama biz de parti içi iktidar mücadelesi başlayınca herkes dinamik oluyor. Örgütten isteğimiz ölçülü biçimde kavgasız bir süreç geçirilmesi. CHP'ye ülkenin çok ihitiyacı var" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.