Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksünger'in sözlerine CHP'li başkanlardan çarpıcı değerlendirmeler

Aksünger'in sözlerine CHP'li başkanlardan çarpıcı değerlendirmeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in "Olağanüstü bir kurultay yapalım. Kongrelerimizi bir yıl erteleyelim" sözleri yankı buldu. CHP İlçe Başkanları, Aksünger'in sözlerini değerlendirdi. Aksünger'in 'Kurultay yapalım' çıkışına

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 14:00

Halit UMUTOĞULLARI / EGEPOSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in olağanüstü kurultay çağrısı, İzmirli CHP ilçe başkanları arasında olumlu bulunmadı. 

Aksünger'in, "Olağanüstü bir kurultay yapalım. Kongrelerimizi 1 yıl erteleyelim. Genel Başkan ve tüm kademelerin eli güçleneceği için güçlü bir direniş kadrosu oluşur" şeklindeki sözlerini, Egepostası aracılığıyla değerlendiren CHP ilçe başkanları şunları söyledi: 

BAŞAK: BÖYLE BİRŞEY OLMASINA İNANMIYORUM

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak: Şimdi bir olağan kurultay takvimi açıklanmış. Bu konuda geri dönüş olacağını tahmin etmiyorum. Erdal beyin söylemiş olduğu 'Olağanüstü kurultay yapalım' sözü, anladığım kadarıyla hassasiyetinden kaynaklanıyor. Benim fikrim, düşüncem bu. Parti seçime doğru giderken MYK’sı değiştirilmiş, Parti Meclisi değiştirilmiş, Genel Başkan’a tam yetki verilmiş, derli toplu şekilde olmasında yarar var noktasında bir hassasiyeti var onu dile getirmiş. Böyle birşey olmasına şahsen inanmıyorum. Olağan kongreler takvimi açıklanmış, süreç başlamış. O açıdan normal süreç mecrasında yürüyecek diye değerlendiriyorum. 

KAVALAR: MUHALEFET YAPALIM DİYOR, BİZ ZATEN MUHALEFETİZ

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar: Genel Başkan yardımcısı böyle bir açıklamada bulundu ama biz 3 Mayıs’ta MYK kararı ile olağan kongre takvimini başlattık. Bu başlayan takvim kesinlikle durdurulmaz. Durdurulsun diyor ama MYK böyle bir karar aldı, Parti Meclisi’nden geçti, onaylandı, süreç başladı. Listeler geldi. 10 Temmuz’da askıya çıkardık, 17 Temmuz’da itirazları kabul ettik. Bu kadar bu süreç işlemeye başladıktan sonra bunun durdurulmasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz bu süreçte bu işlerle çok fazla zaman harcamadan yine ülke sorunlarıyla ilgili siyasetimizi yapacağız. Bu işler de kenarından köşesinden olup bitecek zaten. Kongre sürecinin başlaması biizm sokakta siyaset yapmamıza, adalet aramamıza engel değil ki. Partimizin politikalarını geliştirmek için kongreler sürecine kadar devam ediyoruz. Bu süreçten sonra yeni seçilen arkadaşlar da görevlerine devam edecekler. Bunun durdurulması ya da hemen olağanüstü kongre yapılması mümkün değil. Olağanüstü kongre yapsak ne olacak. Değişen birşey olacak mı olağanüstü kongreden sonr? Biz muhalefet yapalım diyor. Biz zaten muhalefetiz. Yapmaya da devam ediyoruz. Ben Erdal bey’in fikrine katılmıyorum. Doğru da bulmuyorum. Süreç başlamıştır ve devam edecektir. Neyi tartışacağız. Biz neyi paylaşamıyoru? Bu süreç devam ederken Genel Başkan Yardımcıları da dahil, herkes partinin politikalarını yaymak için üstüne düşen vazifeyi gerçekleştirecek.

YILDIZ: TAVRINI DOĞRU BULUYORUM

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: Dışa dönük mücadelenin ve sürecin getirdiği bu toplumsal muhalefete önderlik yapma konusunda, partinin içe dönük mücadeleyi öne çıkarmasında sakıncalar olabilir. Bu süreçte aslına ben Erdal bey’in tavrını doğru buluyorum. Çünkü söylediği biraz daha mantıklı çünkü onlar üst düzeyde daha rahat görebiliyorlardır. Bir erken seçim olasılığı varsa, parti içi demokratik yarıştan yanayız. Demokrasi olsun, insanların ayrışmadan demokratik haklarını kullanması çok önemli. Bu bize kazanç sağlar. 

ALPER: ÇOK DOĞRU ŞEYLER SÖYLEMİŞ

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: Ben Genel Başkan yardımcımıza katılıyorum. Çok doğru şeyler söylemiş. Şu süreçte Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde olması ilçe kongrelerin yapılması örgütte hiç bir katkısı olmayıp emeği olmayan insanların gidip başka partilerde aday olması, bugün delege seçimleri için çıkıp tekrar parti içi yarışı kızıştıran insanların önünün kesilmesi lazım. Erken seçim görülüyor çünkü. Kongre takvimi iptal edilip gerekirse yasalarla birlikte ileri bir tarihe alınabilir. Bu dönemi ertelemek lazım. Tüzük gereği buna hakkımız var zaten. Seçim olayacaksa da tek liste seçimleri olmalı. Birlik ve beraberlik içinde seçim dönemlerinden başka partilere gideceğini belirtip istifa edip başka partilerde meclis üyesi adayı olup sonra geri gelip bir şekilde CHP’ye üye oluyorlar. Partiyi ayrıştırmaya giden noktalar var. Bu noktada dikkatli olmak lazım. Bayraklı olarak birlikten, beraberlikten tek liste çıkması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. 

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: Süreç uzun tutuldu, sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyordu. Genel Başkan Yardımcımızın yaptığı açıklamanın, mutlaka partimizin üst kurullarında konuşulmuş bir konu olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey konuşulmadan bir Genel Başkan Yardımcısı düşüncesini aktarmaz. Yapıp ya da yapmamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Başlayan bir süreç var ve bitirilmeli diye düşünüyorum. Erken seçimle ilgili bir tereddüt olduğunu düşünüyorum. Ve en başından beri ifade etmiştim. Bu takvim çok uzun bir takvim. Bu sürecin hızlı bi şekilde tamamlanması gerekiyordu. Bu süre uzun tutuldu. Düşünebiliyor musunuz önümüze bir kutu koyulacak ve oy kullanılacak ve bunun için 5 ay bekleniyor. İlk açıklandığında da ben çok uzun bir süreç olduğunu ifade etmiştim. 'Adalet yürüyüşü' ruhunu kucaklayacak bir tablo olması gerektiğini ifade etmiştim. Şimdi ne oldu, işler uzayınca kavgalar artınca, ertelese mi, ertelemese mi faydası olur' Oysa ben hala eski yerdeyim. Kimlerin delege seçileceği konusunda bir prensip kararı alınsaydı daha iyi olurdu. Bakın AK Parti'ye 3 günde delege seçimlerini bitirdiler” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.