Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaattin Yüksel'den canlı yayında çarpıcı açıklamalar

Alaattin Yüksel'den canlı yayında çarpıcı açıklamalar

CHP İl Eski Başkanı, İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Egetürk TV'de, Egepostası ile Gündem programına konuk oldu. Yüksel, Ege Üniversitesi'nde yeni Rektör Dedeoğlu'nun uygulamalarını eleştirdi. Yüksel, Başbakan'ın İzmir'de açılışını yaptığı 101 projeyi de merak ettiğini söyledi. Alaattin Yüksel'den canlı yayında çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 14:40

EGEPOSTASI - CHP İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel, Egetürk TV'de, Mithat Umutoğulları ve Refik Pak'ın sorularını yanıtladı, il başkanlığına adaylığından istifasına, Ege Üniversitesi'nde yaşananlardan, hayır kampanyasına karşı geniş yelpazede çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İl Başkanlığa adaylığı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yüksel neden aday olduğu ve istifasının ardındaki gerçekler ile ilgili şunları söyledi;

“Aday olmak çok düşündüğüm bir şey değil, son üç beş gün içinde gelişen bir olaydı. İlçe başkanları ve belediye başkanlarının nedeyse tamamı benim aday olmam konusunda ısrarları oldu. Bu nedenle çıkıp aday oldum.

PARTİ ZARAR GÖRMESİN DİYE AÇIKLAMA YAPMAYACAKTIM AMA!

İstifa konusu ile ilgili daha önce geniş bir açıklama yapmıştım. Aslında ben parti zarar görmesin diye bir açıklama yapmayacaktım. Ancak; İstifamdan sonra bana destek veren bana oy veren insanlar beni aradı, ”kardeşim biz sana oy verdik destek verdik nedir senin gerekçen bunu anlamak istiyoruz. Mutlaka haklı bir gerekçen vardır, sen bir açıklamada bulunmuyorsun bizde seni destekleyenler zor durumda kalıyoruz. Bize de soruyorlar sizin desteklediğiniz aday istifa etti” diyerek bana yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Bunun üzerine ben çıkıp bir televizyon programında açıklama yapmak zorunda kaldım. Ve bu insanlara bunu anlatmak benim borcumdu.

UZUN SÜRE İKTİDAR OLMAK YIPRATIYOR

Milletvekili adayı olmadığımda “biraz siyasetten uzak duracağım” dediğimde bana bu konuda en fazla destek Aziz Beyden geldi. Bana “çok doğru bir karar verdin” diyen Aziz beydir. 15 yıldan beri parti içinde iktidarız dolayısıyla bu uzun süre insanı yıpratıyor. Tartışılır hale geliyorsunuz. Bir yere gelmek isteyen bir şey olmak isteyen sizin orada erk olduğunuz için sizin yüzünüzden oraya gelemediğini düşünüyor. Benim genel başkan yardımcısı olduğum dönemde Ege’de tek genel başkan yardımcısıydım, ben milletvekili adaylığımı MYK’da öğrendim, burada olup sıralamaya giremeyenler sizi suçluyor. Dolayısıyla size karşı bir muhalefet oluşuyor. Bunlar sizi yoruyor yıpratıyor.

BU ADAM YİNE HAREKETLENDİ DİYECEKLER

Şimdi diyecekler “bu adam yine hareketlendi” diye. Bu konuda şunu ifade edeyim, referandum çalışmasına yaptığım yerlerde de şunu ifade ediyorum. Bu bir parti çalışması değil. Burada biz milletvekili seçmeyeceğiz, Belediye Başkanı seçmeyeceğiz,  biz burada herhangi bir partiyi iktidardan düşürüp başka bir parti iktidara getirmeyeceğiz. Böyle bir şey değil. Bu bir referandum, Türkiye önümüzdeki yıllar nasıl bir rejimle yönetileceğinin kararını verecek. Parlamenterler Birliği'nin Basın açıklaması vardı, bu birliğin içinde AK Partinin kurucuları, DSP, ANAP, SP ve diğer siyasi partilerin temsilcileri vardı. Bu her kesimi bir araya getiren bir şey.

DELİCAN “İZMİR’E EVETİ ANLATAMADIK” DİYOR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın bir televizyon programındaki “İzmir’e Evet’i anlatamadık” sözlerine Yüksel’den çarpıcı yorum geldi.

Yüksel, "AK Parti İl Başkanı Delican’ın “biz evet’i İzmir’e anlatamadık” dediği gibi, evet çok azınlıkta. AK Parti İl Başkanı “CHP maddeler konuşmuyor, kara propaganda yapıyor” sözleriyle polemik yaratarak partisinin kampanyasını götürmeye çalışıyor.  İzmir’de yapılan anketlerde Hayır’a destek verenlerin sayısı %68-70 arasında. Evet diyenlerin büyük bir çoğunluğu, maddeleri sorduğunuzda hayır diyor. Bu nedenle maddeleri konuşmaktan kaçınıyor, gerginlik politikasıyla, kavgayla, dövüşle kampanya sürdürülmeye çalışılıyor.

EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE NELER OLUYOR

Yüksel, Ege Üniversitesi’nde, Eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un görevden alınıp yerine YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun atanmasıyla yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Yeni Rektör Dedeoğlu’nun, Samanyolu TV’de 9 yıl program yapımcılığı yaptığını belirterek, “Yine duyduğumuza göre 9 yıl köşe yazarlığı yapmış hanımefendi rektör olarak atanıyor. Daha önceki rektörün görevden alınma gerekçesi, hakkındaki soruşturmanın selameti açısından deniyor. Bu şekilde görevden alınıyor. Yerine de bu özelliklere sahip rektör atanıyor. Atandığında önceki rektörün atadığı 15 dekan kendisinden randevu istiyor. Bir ay boyunca randevu vermiyor. Hocalarımızın aktardığı bilgiler bunlar. 30 günün sonunda da e-postayla 9 dekanı görevden alıyor ve hiçbir gerekçe göstermiyor. Ama eskiden kendisine yakın internet gazetelerinde veya gazetelerde manşetler atılıyor, ‘FETÖCÜLER görevden alındı’ diye yazılıyor. Biri İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Dekanı Engin Berberoğlu, bizim CHP’de kültür platformu başkanlığımızı yapmış, Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine bağlı, birçok arkadaşı da sanıyorum öyle, sol tandanslı insanlar. Sen orada paralel yapılanmayı yaparken, önemli görevlere bunları getirirken buna karşı çıkmış insanları o kadar acı ki, bununla suçlayarak görevden alıyorsun. Hala da devam ediyor” dedi.

101 AÇILIŞI MERAK EDİYORUM

Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün İzmir’de programlanan 101 açılış için de konuşan Alaattin Yüksel, “101 açılış nedir ben merak ediyorum. Milletvekillerimizden de rica edeceğim. Açılıştan sonra bu 101 açılış nedir diye sorsunlar” dedi. Kendisi milletvekiliyken yaşadığı bir olayı da anlatan Yüksel, şunları söyledi:

“Şimdiki cumhurbaşkanımız o zaman başbakanımızdı. 711 açılış yapmıştı. Soru önergesi verdim, bunlar nedir diye. Onlar benim sorumu valiliğe gönderiyorlar. Vali de neler olduğunu yazmış, bakanlığa vermiş. Bakan cevap verdi. 711 açılışın 701’i bizim köy projeleriydi. Başbakan kendi hizmeti olarak açılışını yapıyor. Kalan 6 tanesi ambulans, 3 tanesi, yol kenarlarına bırakılan tartı istasyonuydu. Biri Bozyaka Hastanesi’ne yanık odası. Biri de o yanık odasına robotik cerrahi el cihazı alınmasıydı. Bunları halkın bilmeye hakkı var. Şimdi vekillerimize söyleyeceğim bu 101 açılışın ne olduğunu başbakana sorsunlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.