Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı Ot Festivali için geri sayım

Alaçatı Ot Festivali için geri sayım

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 6-9 Nisan tarihlerinde 8'incisi gerçekleştirilecek Alaçatı Ot Festivaline az bir süre kalırken, açılacak stantların başvuru koşulları açıklandı.

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 15:10

6-9 Nisan tarihlerinde yapılan Alaçatı Ot Festivali için geri sayım başladı. Festivale Türkiye'nin çeşitli noktalarından onlarca üreticinin katılması beklenirken, Çeşme Belediyesi de açılacak stantların başvuru koşulları açıkladı. Yapılan açıklamada, başvuruların şahsen yapılması gerektiği ifade edilerek, stant başvurularının 13-20 Mart tarihleri arasında, 11.00 - 16.00 saatleri arasında Alaçatı Değirmenaltı Sanat Galerisinde kabul edileceği belirtildi. Açıklamada, stant başvurusunda bulunacak şahısların, iki adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve Çeşme Nüfus Müdürlüğünden alacakları ikametgah belgesini yanlarında bulundurmaları istendi. 20 Mart Pazartesi günü saat 16.00'da başvuruların sona ereceği vurgulanan açıklamada, stant başvurusu sırasında, başvuru evraklarının eksik olması durumunda kayıt yapılmayacağı da ifade edildi.

Açıklamada, başvuru sonuçlarının 27 Mart 2017 Pazartesi günü, Alaçatı Değirmenaltı Sanat Galerisinde açıklanacağı belirtilerek, Ot Festivali süresince açılacak stantların tahsis yapılan kişi tarafından her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında açık tutulması, yapılan kontrollerde, usulsüz davrandığı tespit edilen kişinin standının belediye görevlileri tarafından kaldırılacağı uyarısında bulunuldu. Ot satış stantları için geçerli olacak genel koşullar şöyle belirtildi:

"Stantlarda taze ve yarımadada yetişen yenilebilir otlar satılacaktır. Her ot satış standı için tahsis edilen alan 6 metre karedir. Stantlar komitenin belirlediği yere, tahsis sahiplerince kurulacaktır. 

Bu koşullara uygun olmayan veya hazır ürünlerin satıldığı stantların, yapılacak denetimlerde tespit edilmesi halinde tahsisi iptal edilecektir. Stantlarda satışa sunulan yiyecek ve içeceklerin tümünün ev yapımı olması ve ürünlerin hazırlanmasında yenilebilen otların kullanılması gerekmektedir. Ürünlerin yapımı ve sunumunda hijyen koşullarına uyulması esastır.

Bu koşullara uygun olmayan veya hazır ürünlerin satıldığı stantlar, yapılacak denetimlerde tespit edilmesi halinde tahsis iptal edilecektir. Stantlarda satışa sunulan her türlü hediyelik, dekoratif ve sanatsal ürünlerin el yapımı ve ürünlerin “ot” temalı olması esastır. Bu şartlara uygun olmayan veya hazır ürünlerin satıldığı stantların yapılacak denetimlerde tespit edilmesi halinde tahsis iptal edilecektir." (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.