Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı Ot Festivali'nde karnaval havası

Alaçatı Ot Festivali'nde karnaval havası

Seyahat acentelerinin günler öncesinden duyurdukları turlarla Çeşme’ye akın eden ziyaretçiler, festivalin ikinci gününde havanın günlük güneşlik olmasının da etkisiyle keyifli anlar yaşadı..

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 15:33

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 8'inci Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Bando eşliğinde faytondan, bisikletlere, otomobilden traktörlere kadar çeşitli araçların da katılımıyla oluşturulan kortej yürüyüşüne, birbirinden renkli giysilerle yapılan katılım, Alaçatı'yı karnaval havasına soktu.

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eşi Semra Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk, Yunanistan'ın Sakız Adası Belediyesi Turizm Ofis Sorumlusu Rena Pagoudi Damingou ve çok sayıda kişinin katıldığı korteji, çok sayıda vatandaş da görüntülemek için birbirleriyle yarıştı. Alaçatı Futbol sahası karşısında, saat 13.00'te başlayan kortej yürüyüşünde, korteji görüntülemek isteyen vatandaşların yoğunluğu nedeniyle eski Alaçatı Belediyesi önünde büyük sıkışıklık yaşandı. Görevliler, kortejdeki araçların geçişi için kalabalığı açmakta güçlük çekti.

Kalabalık nedeniyle stantlar arasında yürümekte zorlanan kortej heyetine, satış yapan esnaf ve festival konukları İzmir Marşı ile eşlik etti.

Kortejdeki protokol üyeleri Alaçatı Eski Belediye Binası karşına gelindiğinde ayrılıp, buradaki stantları ziyaret ederek, otlardan yapılan yiyeceklerin tadına baktı. Protokol üyeleri, alışveriş de yaparak stant açan Çeşmeli'lere katkıda bulundu.

'İNANILMAZ İLGİ VAR'

Kortej yürüyüşünün ardından açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali'nin ülke gündeminden sıkılan insanlara rahat bir nefes aldırdığını belirtip, "Burada müthiş bir yoğunluk yaşıyoruz. Bugün cuma olmasına rağmen inanılmaz bir ilgi var. Hafta sonu ise bu yoğunluk daha da artacak. Festivalimize müthiş bir kortej yürüyüşü ile başladık. Çok eğlenceli bir kortej oldu. Bu vesile ile de sezonu başlatmış oluyoruz" dedi.

Kortej yürüyüşü, Alaçatı Büyük Sanayi Sitesi girişinde sona erdi.

GÜLEN YÜZLERİ GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç kortej yürüyüşü sonrasında yaptığı açıklamada, sekizincisini başlattıkları Alaçatı Ot Festivali kortej yürüyüşünün çok eğlenceli geçtiğini, insanların çok mutlu olduğunu gözlemlediğini söyledi. Dalgıç, “Müziğin ritmiyle oynayan insanlar, bir mutluluk yüzlerinde. Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bu insanların gülen yüzlerini görmek, bizi ayrıca mutlu ediyor. Şu anda burada ciddi bir hareketlilik var. Zaten geçen yıldan daha çok kalabalık olacağı bir tahmin değildi. Bundan kesin emindik. İlçemizdeki bütün otellerimiz, pansiyonlarımız konaklama yerlerimiz dolu. Yetmedi, çevre ilçelerdeki oteller de doluyor. Bu gerçekten hoş bir şey.. İnsanlar dört gün boyunca burada hem Çeşme’nin o büyülü atmosferini yaşasın, hem de  çok sıkıldığımız bir dönemde, yüzümüzün hep asık durduğu yapıyı biraz olsun dağıtalım istedik. Kortej sonrasında dolaştığımız stantlarda satış ve alışveriş yapanların yüzündeki o mutluluk da görülmeye değerdi. İnsanlar geçişimiz esnasında İzmir Marşı söyledi. Biz İzmirliyiz, o marşı zaten dilimizden düşürmüyoruz. Festival boyunca yaklaşık 250 bin ziyaretçi bekliyoruz. Şu anda 100 bin civarında geceleme var. Ortalama geceleme ücreti 400-500 TL. Günübirlik gelenler, restaurantlar, hediyelik eşya, stant satışları derken bu yıl esnafın 100 milyon lira ciroyu aşacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm misafirlerimize keyifli festival günleri diliyorum, gönüllerince eğlensinler.”

SÖYLEŞİ, YEMEK ATÖLYESİ VE UYGULAMA BAHÇE ZİYARETİ

İkinci günde ‘Yenilebilen Otların Doğadan Toplanması’, ‘Doğal Türlerimizin İzinsiz Toplanması ve Yurt Dışına Götürülmesi: Biyokaçakçılık’, ‘Raw Food Mucizesi’, ‘Otlar ve Zeytinyağından Gelen Sağlık: Akdeniz Tipi Beslenme’, ‘Otlu Lezzetlere Modern Dokunuşlar’ konulu söyleşiler gerçekleştirildi. ‘Enginar Çanağında Isırgan Otlu Ada Ezmesi ve Isırgan Otlu Bahar Salatası’ adlı yemek atölyesi ve Alaçatı Bitkileri Uygulama Bahçesi Ziyareti günün diğer etkinlikleriydi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.