Dolar 32,5682
%0.07
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.433,330
%0.13
Bist-100 9.703,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı sonbaharda 'Rengarenk - Rengahenk'

Alaçatı sonbaharda 'Rengarenk - Rengahenk'

İzmir'in turizmdeki lokomotif ilçesi Çeşme'nin taş evleriyle ünlü gözde mahallesi Alaçatı'da ilki geçen yıl düzenlenen Plastik Sanatlar Çalıştayı'nın bu yıl 2-9 Ekim tarihleri arasında 'Alaçatı Sanat Haftası' adı altında düzenleneceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2016 - 12:33

Alaçatı Sanat Haftası'nın temasının "Alaçatı Rengarenk - Rengahenk" olarak belirlendiği açıklandı.

Alaçatı'nın her kesimden, her ulustan, her renk ve dinden insana kucak açması ve tüm renklerin bir ahenk içinde Alaçatı'da huzur içinde bir arada bulunmasının sanata yansıması, renklerin çeşitliliğini ve ahengini ortaya çıkararak bir arada keyifle yaşamasının ancak sanatla başarılabileceğini vurgulamak için temanın bu şekilde belirlendiği belirtildi.

Alaçatı Sanat Haftası'nda, plastik sanatların hemen her dalında, sergiler, söyleşiler, atölyeler, uygulamalı çalışmalar gerçekleştirileceği kaydedildi. Resim, heykel, seramik, çömlek, cam, geri dönüşüm, keçe, kukla, kumaş boyama, mozaik dallarında gerçekleştirilecek çalışmalara bir çok sanatçı ve sanatsever katılacağı belirtildi. Sanatçı ve sanatseveri buluşturacak etkinliklerde, bir yandan sanatçıların çalışmaları izlenirken, diğer yandan da katılımcılar birlikte kendi çalışmalarını yapabilecek, Alaçatı'dan, kendi yaptıkları sanatsal anıların mutluluğunu da beraberlerinde taşıyacaklar. Haftanın sonunda ise yapılacak eserlerden oluşacak karma bir sergi izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Rüzgarı, sörfü ve muhteşem tarihsel dokusuyla haklı bir üne sahip Alaçatı'nın güzelliklerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle taçlandırmayı hedefleyen bir grup sanatçı, "Lavanta kokulu dar sokaklarında taş evlerin gölgesinde dolaşırken muhteşem Ege mutfaklarından yayılan kokular ile başınız dönecek, yolunuzun üzerinde karşılaşacağınız sanatsal mekanlarla daha da coşacaksınız" diyerek, herkesi Alaçatı Sanat Haftası'na katılmaya davet etti.

ÇOK SAYIDA SANATÇI KATILACAK

Alaçatı Sanat Haftası kapsamında çalıştaya katılacak sanatçılar ve dalları ise şöyle: Ahmet Yeşil (resim), Baki Bodur (resim), Derya Ülker (resim), Duygu Aydoğan (resim), Efkan Beyaz (resim), Ercüment Bölükbaşı (fotograf), Kemal Uludağ (seramik), Nejip Rakbani (resim), Nurhilal Varsa (resim), Samet Arda Selim (resim), Savaş Karagözlü (resim), Serdar Leblebici (resim)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.