Dolar 32,3412
%0.19
Euro 35,0889
%-0.27
Altın 2.239,390
%-0.18
Bist-100 8,79
%0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevler Manisa'nın köylerini sardı...

Alevler Manisa'nın köylerini sardı...

İzmir'in Bayındır İlçesi’nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde de etkili olmaya başladı. Turgutlu’daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde oturan yaklaşık 2 bin kişi tahliye edildi. Yangında 3. gün... Korku dolu bekleyişi sürüyor

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 02:27

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde başlayarak Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne sıçrayan, binlerce kişiye kabus dolu gece yaşatan yangın üçüncü gününde de kontrol altına alınamadı. Geniş bir alana yayılan yangına, sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale başladı.

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan orman yangını, öğleden sonra rüzgarın etkisiyle yayıldı.Yangına gün boyu 7 helikopter, 3 amfibi uçağı ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çevre illerden gelen takviye personel, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve yer ekipleriyle müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale de yeniden başladı. Helikopterler su dolumunu Ergenli Barajı'ndan yaptı.

Yangının Lütuflar ve Kızılkeçili Mahallesi'ne çok yakın olduğu ancak ciddi bir tehdit oluşturmadığı belirtildi. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Kavacık küçükbaş hayvan yetiştirdiğini ifade ederek, "Korkuyoruz. Evim çok yakın. Allah hepimizi korusun." dedi.

Ergenli Barajı'nda çalışan Abdullah Atay da yangının dün öğle saatlerinde çıktığını dile getirerek, "Yangın söndürme çalışmalarına katılmaya geldim. Bu mahallede yaşıyorum. Daha önce de burada yangın çıkmıştı. Rüzgardan dolayı yangına müdahale etmek çok zor. Köye gelme durumunda müdahale etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangında yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini belirtti.

Olay yerine helikopterle gelen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur da yetkililerden bilgi aldı.

Urla ve Aliağa'ya ateş düştü Vatandaşların korku dolu bekleyişi sürüyor

AA muhabirine açıklama yapan Temur, yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Yangını söndürmek için dört bir koldan çalıştıklarını vurgulayan Temur, "Bizim önceliğimiz yangının köylerin olduğu yere sıçramaması. Bunun için gerekli tedbirler alındı ve şu an için köylerde oluşabilecek bir tehlike yok." ifadesini kullandı.

Temur, ekiplerin iki gündür uyumadan çalıştığını da aktardı.

YANGIN MANİSA VE ÖDEMİŞ'İN KÖYLERİNE DAYANDI

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de yangının Ödemiş ve Manisa'nın köylerine doğru yaklaştığını kaydetti.

Karanlık çökmesiyle havadan müdahalenin durduğunu belirten Sesli, "Şu anda rüzgar durdu, karada müdahale ediliyor. Yaralımız yok. Orman ve orada yaşayan canlılar zarar gördü. Orman yangını evleri ve yerleşim merkezlerini tehdit etmiyor." dedi.

Yangının Lütuflar ve Kızılkeçili Mahallesi'ne çok yakın olduğu ancak ciddi bir tehdit oluşturmadığı belirtildi. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangında yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini belirtti.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Mahalle sakinlerinden Ayşe Kavacık küçükbaş hayvan yetiştirdiğini ifade ederek, "Korkuyoruz. Evim çok yakın. Allah hepimizi korusun." dedi.

Ergenli Barajı'nda çalışan Abdullah Atay da yangının dün öğle saatlerinde çıktığını dile getirerek, "Yangın söndürme çalışmalarına katılmaya geldim. Bu mahallede yaşıyorum. Daha önce de burada yangın çıkmıştı. Rüzgardan dolayı yangına müdahale etmek çok zor. Köye gelme durumunda müdahale etmeye çalışacağız." diye konuştu. Olay yerine helikopterle gelen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, yetkililerden bilgi aldı. Açıklama yapan Temur, yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangını söndürmek için dört bir koldan çalıştıklarını vurgulayan Temur, "Bizim önceliğimiz yangının köylerin olduğu yere sıçramaması. Bunun için gerekli tedbirler alındı ve şu an için köylerde oluşabilecek bir tehlike yok." ifadesini kullandı. Temur, ekiplerin iki gündür uyumadan çalıştığını da aktardı.

TARIM ARAZİLERİ DE ZARAR GÖRDÜ

Yangında yaklaşık 350 hektarlık alanın zarara gördüğü ifade edildi. Alevler sadece ormanlık alanlara değil tarım arazilerine de büyük zarar verdi. Özellikle kiraz zeytin ağaçları yandı. Yanan bölgede arazileri bulunan köylüler yüksek kesimlerden, söndürme çalışmalarını endişe içinde izledi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının kısmen kontrol altına alındığını, hava ve karadan söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Yangında yaklaşık 350 hektarlık alanın zarar gördüğü yönünde tahminleri olduğunu ifade eden yetkililer, söndürme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılacak incelemeyle net sonuçlara ulaşılacağını belirtti.

TURGUTLUDA İKİ BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Bayındır İlçesi’nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde de etkili olmaya başladı. Turgutlu’daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde oturan yaklaşık 2 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Dağmarmara bölgesindeki Niyazi Üzmez Ortaokulu’nun bahçesinde kurulan toplanma merkezine taşındı. Buradan da vatandaşlar yakınlarının yanlarına yerleşmek üzere, çevredeki kırsal mahallelere götürüldü. Bir kısmı da ilçe merkezine götürülereköğrenci yurtlarına yerleştirildi.Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

TURGUTLU KAYMAKAM VEKİLİ: ZARAR GÖREN EV VE VATANDAŞIMIZ YOK
Yunusemre Kaymakamı ve Turgutlu Kaymakam Vekili Ahmet Erdoğdu, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde başlayıp, rüzgarın da etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar sıçrayan ve Karaköy ile Kabaçınar mahallelerinin boşaltılmasına sebep olan yangın bölgesine gelerek bilgi aldı ve çalışmaları takip etti. Erdoğdu, “Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yangına müdahale etmeyi sürdürüyorlar. Her iki köyümüzde de zarar gören ev ve vatandaşımız yok. Ölü ve yaralı söz konusu değil. İhtiyaten 2 yatalak hasta sevk edildi. Ambulanslarımız hazır bekletiliyor. Otobüsler hazır bekletiliyor. Yangınla mücadelemiz sürüyor. Sabaha kadar kontrol altına alınmasını ümit ediyoruz. Yer yer 3-5 metreye yaklaşan yerler var, gerekli tahliyeler yapıldı" diye konuştu.  
(DHA, AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.