Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Algı yönetimi nedir ve nasıl uygulanır'

Algı yönetimi nedir ve nasıl uygulanır'

Algının yönetilmesi, yönlendirilmesi ve şekillendirilmesi işlemlerinin belirli bir plan dahilinde yapılması işlemleridir.

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 09:25

Kişinin görüşlerini etkileme aktivitesi de denilebilir. Algı yönetimi ile geçmişin kaygı ve tasalarından kurtulur ve usulüne göre değiştirilerek kaygılandıklarınızın yerine daha doğru algılar oluşturulur.

Algı Yönetiminin Sağladığı Avantajlar Nelerdir'

Kişisel kimliğiniz algı yönetimi ile güçlenir ve yayılır. Bazı durumlarda sizleri yanıltan ve ele geçirmeye çalışan düşünceler vardır. Algıyı iyi bir şekilde yönlendirdiğiniz ve yönettiğiniz zaman bu gibi durumların önüne geçmeniz ve yönetimin sizde olmasını sağlamanız mümkün. Algı yeteneklerinde bozulma olduğu zaman tehlike başlıyor ve algınızı kontrol edemez duruma geliyorsunuz.

 Algı Yönetimi Nasıl Olur'

Algı yönetimi ile sizler kötü alışkanlıklarınızdan kurtulabiliyor ve özgür bir düşünceye sahip oluyorsunuz. Bilinçaltınıza yeni bir kurgu oluşturduğunuz zaman korku ve endişelerinizin de ortadan kalktığını göreceksiniz. Algınızı yönettiğiniz zaman kalp krizi ya da pek çok toplumsak konuları yönlendirebilir, planlanan bilinçaltı davranışı ile şişmanlıktan kurtulabilir ya da spor alışkanlığını hayatınıza katabilirsiniz.

Algı Yönetiminin Kişilere Sağladığı Yararlar

Algı ile bir beklenti yaratılır ve bu beklentinin sonuca ulaşması sağlanır. İlk olarak beklentiler oluşturulur ve bu beklentilere göre bir algı yönetimi sağlanır. Yeni algıları hayatınıza geçirirken eski olanları hayatınızdan çıkarıyorsunuz. İnsanların duyguları ve moralleri düzeltildiği gibi kendine güvenleri de artar.

Bireylerin hisleri ile edindikleri bilgileri anlamaları ve içinde bulundukları duruma düzen vermelerini sağlayan algı ile kendi hayatınızı organize edebilir ve yorumlayabilirsiniz. Algılayan kişi hedefini belirler ve daha önceki tecrübelerine dayanarak kendine bir düzen oluşturur. Algı yönetiminde motivasyonel durumun önemi büyüktür.

Medeni eğitim ve danışmanlık ile profesyonel olarak yardım alır ve yaşam biçiminizle beraber düşüncelerinize de şekil verirsiniz. Kendi düşüncelerinizi kontrol edecek ve algınızı yöneterek kendi iradenize ve düşüncelerinize hakim olacaksınız. Farkındalığınız gelişecek ve olaylar karşısında durum tespitleri yapabileceksiniz. Algılarınızı değiştirdiğiniz zaman hayat felsefenizde de değişimleri fark edecek ve olayları daha pozitif olarak değerlendirebileceksiniz. Yöntem sırasında her şey danışanın kontrolündedir ve onaylamadığı işlemler kesinlikle yapılmaz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.