Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa Belediye Meclisinde tartışılan önerge

Aliağa Belediye Meclisinde tartışılan önerge

Aliağa Belediye Meclisinde, bir meclis üyesinin CHP gurubu adına verdiği okul, cami gibi kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yetkisinin yasal olmadığı belirten yazılı önerge salonda tartışmalara neden oldu. CHP grubunun verdiği önergeye MHP'li Başkan'dan şok çıkış

  • Ege Postası
  • 12.04.2016 - 11:55

Aliağa Belediye Meclisinin Nisan ayı birinci oturumu, ilginç bir tartışmaya sahne oldu. Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında toplanan mecliste, CHP gurubu adına belediye meclis üyesi Erol Güngör bir önerge verdi. Cami, okul gibi kamu kurum ve kuruluşlara yardım yetkisinin yasal olmadığı belirtilen önerge, bazı meclis üyelerinin tepkisini çekti. Son dönemde okul ve camilerin çevre düzeni, bahçe bakımı ve badanası gibi acil ihtiyaçlarını karşılayan Aliağa Belediyesinin bu faaliyetlerini eleştiren CHP’li belediye meclis üyeleri, Başkan Serkan Acar’a verilen yetkinin yasal olmadığını öne sürerek, belediye meclisini bu yanlıştan dönmeye davet etti.



"İVEDİLİK ARZ EDEN KONULARDA HİÇ BİR ŞEY YAPAMAYIZ"
Toplantıda yazılı önergeyi okuyan Başkan Serkan Acar, kendisine önergeyi sunan CHP’li belediye meclis üyesi Erol Güngör’e şöyle yanıt verdi: 
“Evet Erol Bey, ‘Camilere, okullara neden yardım ediyorsunuz'’ diye soruyorsunuz. Ben caminin boyasını, okulun arızalanan elektriğini, okulun kırılmış kapısını ya da tuvaletindeki kırılmış fayanslarını yaptırıyorum diye, eğer bana zimmet çıkaracaklarsa veririm. İçeri atacaklarsa onur duyarım. Pratik yönünden, elektriği arıza yapan okul o an için yardım talebinde bulunduğunda, ‘Bana eleman gönder şurada iki metre kabloyu değiştir’ dediği zaman, biz şöyle mi cevap verelim; ‘belediye meclis toplantısını bekleyin, önümüzdeki ay toplansın, bir karar alsın, ondan sonra biz sizin elektriğinizin tadilatını yaparız.’ Bu uygulanabilirlik açısından sıkıntılı bir durum. Bir başka örnekle diyelim ki; ilçe kaymakamımız, ‘şöyle bir sıkıntı var’ dediğinde, yine ‘meclisi bekle’mi diyeceğiz. Hal böyle olunca ivedilik arz eden konularda hiçbir şey yapamayız.” 

 

"CEZAEVİNE GİRECEKSEM BENİM İÇİN ONURDUR"
Denetim komisyonunun bir müfettiş olmadığını belirten Acar, sözlerine şöyle devam etti:
“Denetim Komisyonu oturur kendi düşüncelerini aktarır. Yasa ya da kanun değildir. Onun değerlendirmesi başkanlık tarafından yapılır. Başkanlık gereken işlemi yapmakla mükelleftir. Bu uygulama sadece bizim belediyemizde değil birçok belediyede de var. Kaldı ki bir önceki Cumhuriyet Halk Partisi döneminde de bununla ilgili karar alınmış, bu karar doğrultusunda uygulama yapılmıştır. Bu, geçmişte alınan bir karar olduğu için yeni belediye meclisimizde de böyle bir karar alınsın istedik. Zaten mevcut bir karar vardı. Yani Turgut Bey’e de bu yetki verildi. Bu yetki çerçevesinde gerekli yardımlarda bulunuldu. Buradaki konu şu; ben tekrar söylüyorum. Eğer ben camiye yardım ediyorum diye, okula yardım ediyorum diye hakkımda cezai soruşturma açılacaksa hatta cezaevine gireceksem bu benim için onurdur.” 

 

"YETKİ DEVRİ YANLIŞ"
Önergeyi denetim komisyonu raporu doğrultusunda verdiklerini ifade eden Erol Güngör, şunları söyledi: "Siz bir camiye yardım yapmak istiyorsunuz veyahut bir okulun çatısını yapmak istiyorsunuz, bunları tek madde olarak bildirirsiniz meclise sunarsınız, meclis uygun görürse yine size yetkiyi verecek; ama bu şekildeki yetki devri yanlış. Bu konuda takdir meclisindir. Yanlışlık varsa yine hukukçular ile konuşularak düzeltilir. Değiştirilebilir. Bu önerge müfettiş raporu doğrultusunda hazırlandı.” 
CHP gurubu tarafından verilen önerge yapılan ikinci oturumda CHP ve AK Parti meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.