Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da duygulandıran 18 Mart oratoryosu

Aliağa'da duygulandıran 18 Mart oratoryosu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sahnelenen 'Çanakkale Geçilmez' adlı oratoryo izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 16:19

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü nedeniyle, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda bir program düzenlendi. Programın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı okul müdürü Mehmet Sıtkı Arı yaptı. Arı, "18 Mart vatan topraklarımızı hayatları pahasına koruyan, şehit olan yüzlerce canımızı bir kere daha hatırladığımız, onlara minnet ve şükran duygularımızı sunduğumuz bir gündür. Bu ülke üzerinde rahat ve söz sahibi bir şekilde yaşayabilmek için milletimiz büyük fedakarlık göstermişlerdir. Birçok defa vatanımız düşman askerlerince işgal edilmeye yağmalanmaya çalışılmış; ancak atalarımızın vermiş olduğu insan üstü gayret sebebi ile bu topraklar hür ve bağımsız kalabilmiştir" dedi. 

Programda, öğrenciler tarafından sahnelenen 'Çanakkale Geçilmez' adlı oratoryo herkese duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale savaşında yaşanan zorlukların, ayrılıkların, fedakarlıkların duygusal bir temayla anlatıldığı oratoryoyu izleyenler, zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. 

Programa, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Yüzbaşı Gökhan Çopur, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Ali Özkurt ve Petkim-İş Destek Genel Müdürü Yardımcısı Khalig Mustafayev’in yanı sıra, daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.