Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da flaş gelişme

Aliağa'da flaş gelişme

Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan dev arazilere ilişkin aldığı satış kararının ardından başlayan krize İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu el koydu. Kocaoğlu, "Aliağa Belediyesi bu araziyi satacaksa biz talip oluruz" dedi. Aliağa'daki krizde flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 12.08.2017 - 10:17

EGEPOSTASI- Aliağa'daki krizin çözümü için izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen CHP İlçe Başkanı Başkanı Özcan Durmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüklerini ve sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü kaydetti. Durmaz, Kocaoğlu’nun kendisine "Eğer Aliağa Belediyesi şimdi bu araziyi satacaksa, biz araziyi satın almaya talip oluruz. Arazinin üçüncü kişilere henüz tapudan devri yapılmamışsa, görüşelim, bu işi halledelim. Burayı Aliağa’ya bir rekreasyon alanı olarak kazandırmak bizim içinde önemli. Aliağa’ya da çok uygun bir proje olacağını düşünüyorum" dediğini açıkladı.

Başkan Durmaz, sosyal medya hesabında konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Değerli hemşerilerim;

Çaltılıderedeki 600 bin m2lik belediye arazisinin şahıs yerine Büyükşehir Belediyesine satılmasını 3 gün önce bir alternatif olarak kamuoyuyla paylaşmıştım. Daha sonra parti heyetimiz aynı teklifi Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar ile yüz yüze konuştu. Sayın Acarın "siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, bizde değerlendiririz" şeklindeki cevabından sonra konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile görüştüm. Aziz başkanımıza, çok güzel bir yerde bulunan bu alanın üçüncü şahıslara satılması yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak, Aliağa halkının kullanımına verilecek bir rekreasyon alanı olarak düzenlenmesinin çok iyi olacağını, Aliağa’lıların talebinin de bu yönde olduğunu söyledim.

Başkanımız Sayın Kocaoğlu, “Bende Aliağa’nın böyle bir projeye ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Planlama aşamasında Aliağa Belediyesinin burada bir rekreasyon alanı oluşturulması yönündeki çalışmalarına destek olmuştuk. Bu yönde biz 5000’lik planları yaptık, Aliağa Belediyesi de 1000’lik planları yaptı. Eğer Aliağa Belediyesi şimdi bu araziyi satacaksa, biz araziyi satın almaya talip oluruz. Arazinin üçüncü kişilere henüz tapudan devri yapılmamışsa, görüşelim, bu işi halledelim. Burayı Aliağa’ya bir rekreasyon alanı olarak kazandırmak bizim içinde önemli. Aliağa’ya da çok uygun bir proje olacağını düşünüyorum” dedi.
İsteğimizin Başkanımız Sayın Kocaoğlu tarafından olumlu karşılanmasından dolayı Aliağa adına çok memnun oldum. Bu güzel haberi Aliağa halkına ulaştırmaktan büyük sevinç duyuyorum. Şimdi adım atma sırası Aliağa Belediyesinde. Büyükşehir Başkanımızın Aliağa halkının talebine ve çağrısına verdiği olumlu cevap doğrultusunda, iki belediyemizin birimlerinin iletişime geçerek arazi ile ilgili işlemlere başlamasını bekliyoruz.
Aliağa kamuoyunu meşgul eden bu arazi satışı konusunun bu vesileyle tatlıya bağlanmasının ve bu şekilde sonuçlanmasının tüm Aliağa’yı memnun edeceği düşüncesindeyim. Aliağa Belediyesi araziyi satarak kasasına para koyacak ve ihtiyaçları için kullanacak. Arazi Büyükşehir mülkiyetine geçecek, dolayısıyla yine kamuda kalacak. Arazi üzerine büyükşehir belediyesi tarafından, plajlar, gezinti alanları, mesire alanları, kır kahveleri gibi rekreasyon alanı düzenlemelerini içeren büyük yatırımlar yapılacak ve Aliağa halkının kullanımına sunulacak. Yani herkes kazanmış olacak.

Bu güzel gelişmenin Aliağa’ya ve hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diler; Aliağa halkı için devasa bir satın alma ve devasa bir rekreasyon yatırımı adımını atan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na en derin teşekkürlerimizi sunarız."

'Ballı satış' iptal mi edilecek MHP’li başkandan ballı satış iddialarına videolu yanıt

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.