Dolar 32,5217
%0.23
Euro 34,8746
%0.44
Altın 2.487,850
%1.04
Bist-100 9.565,00
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da 'yeşil' isyan!

Aliağa'da 'yeşil' isyan!

Aliağa'nın akciğeri ve simgesi durumundaki Zeytinli Park'ta bulunan asırlık ağaçlar bugün belediye tarafından kesildi. Geçmiş yıllarda imar planlarına işlenen yol için yapılan çalışmaya vatandaş isyan etti. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, " Bu yola ihtiyaç yoktu. Yapılan yeşil düşmanlığıdır" dedi. Zeytinli Park'ta ağaç katliamı

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 12:30

EGE POSTASI - MHP'li Serkan Acar'ın başkan olduğu Aliağa Belediyesi, ilçenin simgesi olan Zeytinli Park’ın içinden, geçmişte imar planlarına işlenen yolu geçirme kararı aldı. 

2015 yılında gelen tepkiler üzerine rafa kaldırılan karar bugün uygulandı. Dozer ve kepçeler parka geldi, 40'a yakın ağaç kesildi.

Aliağalıların nefes aldığı asırlık zeytin ağaçlarını barındıran parkta belediye tarafından yapılan çalışma vatandaşın tepkisine neden oldu. 

Tansiyon yükselince Emniyet Müdürü Gürcan Alev parkın bulunduğu alana geldi ve vatandaşa sükunet çağrısı yaptı.

DURMAZ: YEŞİL DÜŞMANLIĞI RANT HESABI

Parkta yapılan çalışmaya isyan eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, " Hiçbir ihtiyaç olmadığı halde asırlık zeytin ağaçları kesilerek yol açılmaya çalışılıyor. Maksadın ne olduğunu bilmiyoruz. Kamu yararı yok çalışmada. Açılmaya çalışılan yolun 50 metre yanında ihtiyacı gören Sebastian Laguna Caddesi mevcut. Orası dururken şimdiye dek de ihtiyacı görürken asırlık zeytin ağaçlarını barındıran parkta ağaçları kesmek pahasına yeni bir yol gayreti yeşil düşmanlığıdır, rant hesabıdır. Bunun dışında başka bir açıklama olamaz. Vatandaş tepkili. Çünkü burası Aliağa'nın akciğeri durumunda. Parkı ortadan ikiye bölmek niye. Ağaçları kesmek niye...Yeniden dikilme ihtiyacı olmayacak şekilde kesilmişler. Bu yol planlarda işli olsa bile Aliağa'nın bu yola ihtiyacı yoktu. Sanayi ilçesinde yeşil çok kıymetlidir. Aliağa'nın en büyük parkını bölmek ağaçları kesmek yarar getirmez. Yapılan büyük bir hatadır. Yeniden daha çok zeytin ağacı dikilsin" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.