Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alistair bebeği vuran Daimi Akyüz'ün katili yakalandı

Alistair bebeği vuran Daimi Akyüz'ün katili yakalandı

İzmir'de 14 yıl önce çıkan kavgada açtığı ateşle bebek arabasındaki 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'un ölümüne neden olan Daimi Akyüz'ü cezaevinden çıktıktan sonra düğününde öldüren koğuş arkadaşı Erdal Tali, yakalandı.  Alistair bebeğin katilini, düğününde öldürmüştü

  • Ege Postası
  • 05.05.2017 - 14:38

İzmir'de 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'un ölümüne neden olan Daimi Akyüz'ü düğününde öldüren koğuş arkadaşı Erdal Tali, yakalandı.  İzmir'deki bir parkta ele geçirilen Erdal Tali, Daimi Akyüz'le aralarında ticari anlaşmazlık olduğunu, düğünde de kendisine küfür edince öldürdüğünü söyledi. 

İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı eski belde Yeni Foça'da, 7 Temmuz 2003'te meydana gelen olayda, annesi Özlem Grimason ve anneannesi Gülay Eşsizhan'ın oturduğu kafeteryada bebek arabasında uyuyan Alistair Grimason, arka masalarda oturanlar arasında çıkan silahlı kavgada, isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirdi. Kavga ettiği Ali Bektaş ve Alistair bebeğin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan Daimi Akyüz, yakalandı, 19 Temmuz 2004 tarihinde 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. İşlediği suçun cezasını çeken Daimi Akyüz, aradan geçen süreçte hükümlülerin lehine yapılan yasal düzenlemelerden de yararlanarak yaklaşık 2.5 ay önce tahliye oldu. Daimi Akyüz, geçen 3 Mart'ta, üçüncü evliliğini yaptığı düğünde, cezaevindeki koğuş arkadaşı Erdal Tali, tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. 

Alistair Grimason

Olaydan sonra kaçan Erdal Tali'nin yakalanması için çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmir'in Konak ilçesindeki Cici Park'a geleceğini öğrendi. Parkta önlem alan polis, yapılan operasyonla Erdal Tali'yi yakalayıp, gözaltına aldı. Üzerinde olayda kullandığı tabanca da bulunan Erdal Tali'nin ifadesinde, "Daimi Akyüz koğuş arkadaşımdı. Ben ondan önce tahliye olunca beni bir taksi durağına yönlendirdi. Burada bir süre değnekçilik yaptım. Daha sonra Daimi ile birlikte ortak taksi işlettik. Ancak bu ortaklıktaki bir anlaşmazlık nedeniyle aramızda kırgınlık oluştu. Bu kırgınlığa rağmen düğününe gittim. Ama orada da bu konuyu açtı. Ardından bana küfür etti. Ben de sinirlerime hakim olamayıp belimdeki tabancayı çıkararak ateş ettim" dediği öğrenildi. Tali'nin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.