Dolar 32,5633
%0.15
Euro 34,7062
%0.12
Altın 2.409,060
%-0.98
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman polisi şüphelileri arıyor

Alman polisi şüphelileri arıyor

Münih polisi, yılbaşı gecesinde verilen terör alarmına ilişkin ayrıntılı açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 01.01.2016 - 18:02
Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, terör alarmıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. "5-7 dolayında zanlı" tarafından saldırı düzenleneceğine dair "dost bir ülkenin gizli servisi"nden uyarı aldıklarını söyleyen Andrä, kendilerine zanlılardan yarısının açık kimliklerinin de bildirildiğini belirtti.

ZANLILARIN MİLLİYETİNİ AÇIKLADI
Münih Emniyet Müdürü, saldırı düzenleyeceğine dair duyum aldıkları zanlıların milliyetini Suriyeli ve Iraklı olarak açıkladı.
Hubertus Andrä, şimdiye kadar yürütülen soruşturmanın zanlıların yerlerinin saptanmasını ya da haklarında somut sonuç elde edilmesini sağlayamadığını söyledi. Hubertus Andrä, "Söz konusu zanlıların mevcudiyeti konusunda somut bir şey söyleyemem. Ama bu ihtimal dâhilinde. Soruşturma devam ediyor" dedi.

POLİS EKİPLERİ DEVRİYE GEZİYOR
Münih Emniyet Müdürü Andrä, terör uyarısının ardından polis ekiplerinin kamuya açık alanlarda varlık göstermeye devam ettiğini söyledi. 100 kişilik ek polis gücünün devreye sokulduğunu belirten Andrä, ekiplerin şehir merkezi ve tren istasyonlarında yaya olarak devriye gezdiğini kaydetti.
Emniyet Müdürü Andrä, yılbaşı gecesi ilan edilen terör alarmının ardın güvenlik seviyesinin tekrar alarm önce seviyeye çekildiğini sözlerine ekledi.

TREN İSTASYONLARI TAHLİYE EDİLDİ
Münih'in iki tren garında yılbaşı gecesi intihar saldırısı düzenleneceği yolundaki istihbarat üzerine Münih merkez garıyla Pasing tren istasyonu tahliye edilmişti. Polis çevrede bulunanlara toplu halde durulmaması için uyarı yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.