Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da CHP buluşması

Almanya'da CHP buluşması

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper, geçtiğimiz Kasım ayında CHP Berlin Birliği Başkanlığına seçilen Kenan Kolat'a 'hayırlısı olsun' ziyareti yaptı. Kolat, yeni anayasa oylamasının refaranduma gitmesi halinde hedeflerinin Almanya'dan 'hayır' oyu çıkması olduğunu Alper'e söyledi. Alper'den yeni başkana 'hayırlı olsun' ziyareti

  • Ege Postası
  • 04.01.2017 - 14:26

EGE POSTASI - CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper, Almanya'da partisinin Berlin Birliği Başkanlığını ziyaret etti. Alper, Ekim ayında CHP Berlin Birliği Başkanlığına seçilen Kolat'a "Hayırlısı olsun" dedi. 

SOSYAL DEMOKRATLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

CHP Berlin Birliği Başkanı Kolat'a Türkiye'nin içinden geçtiği süreçle ilgili bilgi veren Alper, "Türkiye'de gidişat çok kötü. Bütün sosyal demokratların CHP çatısı altında toplanıp bu faşist iktidara karşı mücadele edip derhal Türkiyeyi kurtarmamız gerekiyor. Ne kadar sosyal demokrat varsa CHP'nin çatısı altında birleşmesi ve CHP'nin iktidara gelmesiyle sağlanır. Türkiye'de ne can güvenliği var, ne mal güvenliği var, ne özgürlük güvenliği var. Herşeyinizle kısıtlanmış bir durumdasınız ve bu zor şartlar altında Türkiye'de siyaset yapıyoruz" dedi.

GENEL BAŞKAN ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden gelenin en iyisini yaparak parti adına, ülke adına çalıştığını söyleyen Alper,  "Genel başkan yardımcılarımız, CHP'nin politikasını biraz daha geliştirip Türkiye'ye katkı yapması gerekiyor. Cumhuriyeti kuran bir parti CHP...Partimiz devlet kuran bir parti. Türkiyenin toprak bütünlüğünü savunan tek parti CHP'dir" dedi.

BAYRAKLI'DAKİ UYUMU ANLATTI

Bayraklı'da ilçe belediye başkanı Hasan Karabağ  ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını Kolat'a aktaran Alper, şunları söyledi;

"Bayraklı'nın CHP'nin kalesi olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. O yüzden ben Bayraklı Belediye Başkanımıza ilçe örgütüne verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Genel merkezin örgütten gelen örgüte sahip çıkan belediye başkanlarına sahip çıkmasını temenni ediyorum. Örgütten gelen örgütün halini anlar. O yüzden ben çok memnunum belediye başkanımdan."

CHP'NİN ALMANYA'DA EN ÇOK OY ALDIĞI YER

CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat ise, İstanbul'da doğduğunu, 1980'de geldiği Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin mahalle, ilçe, eyalet ve sonrasında parti yönetim kurullarında görev aldığını söyledi. Uzun yıllardır CHP'li olduğunu, ancak üyeliğinin yeni olduğunu söyleyen Kolat "Berlin'deki birlik 27 Ocak 2013'te kurulmuş ben baştan kurucu olmadım. Almanya Türk Toplumu Başkanı olunca biraz daha farklı olmak gerekiyor. Her kesimi kucaklaya bilmek açısından. Fakat o görevim sona erdikten sonra arkadaşlar teklif ettiler. Ben de kabul ettim. Alman Sosyal Demokrasi ile daha iç içe çalışmanın gerektiğine inandık. Tabi bizim ilişkilerimiz var öteden beri. Almanya'daki bütün siyasal kesimleri tanıyoruz. Arkadaşlarım var bütün siyasi partilerde. Berlin büyük bir yer... Almanya'da AKP yüzde 59 oy aldı toplamda. En az oy aldığı yer yüzde 45'le Berlin. CHP'nin en yüksek oy aldığı yer burası"dedi.

HEDEF 'HAYIR'!

Yeni anayasa oylamasının refaranduma gitmesi halinde hedeflerinin Almanya'dan 'hayır' oyu çıkarma olduğunu söyleyen Kolat "Biz Berlin'den çıkartırız bu hayırı ama Almanya'dan da hayırı çıkartmamız gerekiyor. Berlin'den açık ara çıkartacağımızı düşünüyorum. Almanya'dan da sanıyorum kafa kafaya gelecek gibi... Buradaki MHP'li olan kesimlerle de iletişim içine girmek gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü onlar da genel merkezlerinin verdiği şeyleri çok doğru bulmuyorlar. Burda ciddi bir çalışma yapmak gerekiyor. Başkanlık sistemi değil bu söylenen sistem tek başına bir konumda. Okul müdür yardımcısına kadar atamayı yapacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.