Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da İsviçre'de Belçika'da demokrasi mi var

Almanya'da İsviçre'de Belçika'da demokrasi mi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya'sında, İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var, özgürlük, inanç özgürlüğü adına bir şey yok. Hani sizde basın özgürlüğü vard? Daily Sabah Gazetesi'nin, Avrupa Parlamentosu'nda yasaklanmasının hesabını vereceksiniz" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 16:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de halka sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin satır başları şöyle:

"16 Nisan'da yapacağımız şey basit. Ülkemizin yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğiz yoksa eski yönetim sistemi ile devam edeceğiz ona karar vereceğiz. 1950’den bu yana her 16 ayda bir hükümet değişmiştir. 16 ayda bir hükümetin değiştiği bir ülkede istikrar olur m? Bakıyorsunuz Gazi Mustafa Kemal, İnönü ile kavgalıydı. İstifasını bile istedi. Aynı şekilde İnönü, kendi başbakanı ile kavgalıydı. Ne zamanki Adnan Menderes geldi, istikrar geldi. Cumhurbaşkanı'nın bir tarafa, başbakanın bir tarafa çektiği Türkiye, siyasi krizlerden başını kaldıramamıştır.

KİTAP BULAMAZDIK KİTAP

Ana muhalefetin başındaki zat soruyor herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu diye. Türkiye koalisyonla uğraşıyordu. Bugün Sayın Başbakan Isparta Şehir Hastanesi'nin açılışını yapıyor, çünkü biz sıçramak durumundayız, çok çalışacağız. 16 Nisan üretimi, çok süratli şekilde kalkınmayı getirecek. Ana muhalefet gençlerin parlamentoya girmesini istemiyor ama biz istiyoruz. Genç, dinamik bir parlamentonun nasıl olacağını 16 Nisan'da göstermeye hazır mıyı? Hani ana muhalefetin başındaki soruyor ya, herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu diye. O zaman Türkiye bu kavgalarla uğraşıyor. Bak 15 senedir Türkiye nasıl kalkınıyo? Her şey insan için her şey Türkiye için. Eğitimde kitap bulamazdık kitap! Benim yaşımda olanlar iyi bilirler. Ama şimdi ne yaptık sıraların üzerine kitapları koyuyoruz, okullar açıldığında yavrularımız kitaplarını alıyor.

AVRUPA'YA SERT SÖZLER

Almanya'sında, İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var, özgürlük, inanç özgürlüğü adına bir şey yok. Sabah gazetesinin Avrupa baskısının Avrupa Parlamentosu'na girmesini yasakladılar. Hani sizde basın özgürlüğü vard? Niye yasakladını? Daily Sabah Gazetesi'nin, Avrupa Parlamentosu'nda yasaklanmasının hesabını vereceksiniz. Size rahat olmayacak. Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediğiniz anda, Tayyip Erdoğan da size 'faşist' de diyecek 'Nazi' de diyecek. Niye m? Söyleyeyim. Bizim Avrupa'daki ibadethanelerimize bunlar Gamalı Haç yapıyor m? Ey devlet sen neredesi? Neden müsaade ediyorsu? Siz bunları neden takip etmiyorsunu? Bakın birçok vatandaşımız öldürüldü Avrupa'da hala neticesi yok. 

'BİRLİKTE OLMALIYIZ'

Kimler hayır diyor, bu önemli. Bak Kandil'deki PKK'nın başındaki hayır diyor, Pensilvanya'daki hayır diyor, Kandil hayır diyor. Hayır verenlerin bunu düşünmesi lazım. Şimdi kardeşlerim, bizim içeride ya da dışarıda kimseyle kavga etmek gibi bir amacımız yok ama milletimize karşı sorumluluğumuz var. Biz dostlarımızın, milletimizin, soydaşlarımızın hakkını hukukunu savunmak zorundayız. Şayet ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin dirliğine zarar gelirse kıyamet kopmuş demektir. Nasreddin Hoca'ya kıyamet ne zaman kopacak diye sormuşlar. O da karım öldüğünde küçük kıyamet, ben öldüğümde büyük kıyamet kopacak demiş. Yakın çevremizde yaşananları görüyorsunuz öyle değil m? Türkiye'yi de bu duruma düşürmeye çalışanlara karşı birlikte olmalıyız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.