Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'dan flaş Türkiye açıklaması

Almanya'dan flaş Türkiye açıklaması

Reuters haber ajansı, Alman hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'önemli bir misafir' olduğunu dediğini aktardı. Sözcü, Erdoğan'ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G-20'ye katılımının Alman hükümeti tarafından hoş karşılandığını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 30.06.2017 - 14:22

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesine katılımı esnasında ülkede konuşma yapmasının 'uygun' olmayacağını açıklamıştı. 

Bu açıklamanın ardından karşılıklı sert açıklamalar nedeniyle ilişkiler gerilmişti. 

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Alman hükümeti adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir konuk olduğunu ve G-20 zirvesine gelişini hoş karşıladığımızı vurgulamak isterim" açıklamasında bulundu. 

BÜYÜKELÇİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Almanya'daki vatandaşlarına yönelik siyasi miting düzenlemek isteyen ülkelerin izin almak için başvuru yapması gerektiği konusunda tüm büyükelçiliklerin bilgilendirildiğini açıkladı.

Schaefer, üç ay içinde seçime gidecek olan ülkelerin başvurularının ise otomatik olarak reddedileceğini söyledi. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu kuraldan muaf tutulacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.