Dolar 32,5047
%0.29
Euro 34,5959
%0.29
Altın 2.493,110
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'dan 'Türkiye' açıklaması

Almanya'dan 'Türkiye' açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu ülkede yapmayı planladığı konuşmanın iptal edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ise mevkidaşı Bozdağ’a mektup yazarak, Türk-Alman dostluğu konusunda kaygılarını dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2017 - 15:51

Reuters'ın haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlğı Sözcüsü Martin Schaefer, Ankara-Berlin arasında diplomatik kriz çıkmasına neden olan kararın, yerel düzeyde alındığını belirtti.

Bozdağ: Tam anlamıyla faşist bir uygulama Kılıçdaroğlu'ndan Almanya'ya tepki

Federal hükümetin bu kararda dahli olmadığını savunan Schaefer, "Almanya'nın Türkiye ile diyaloğu sürdürmek için elinden gelen her şeyi yapacağını" söyledi.

ALMAN BAKANDAN BOZDAĞ'A MEKTUP
Öte yandan Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, mevkidaşı Bozdağ’a mektup yazarak, Türk-Alman dostluğu konusunda kaygılarını dile getirdi.

DHA'nın Spiegel Online’dan aktardığı habere göre Maas, Bakan Bozdağ’a mektup yazarak, ikili görüşmenin gerçekleşmemesinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Maas’ın mektubunda Welt muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye'de tutuklanmasını da eleştirdiği ve bu kararın orantısızlığına dikkat çektiği belirtildi.

Türkiye’nin temel hak ve hürriyetler konusundaki tutumunu gözden geçirmesine vurgu yapıldığı belirtilen mektupta, Maas’ın Almanya’nın Türkiye ile diyaloğa büyük önem verdiği ve Türk-Alman dostluğu konusunda kaygılarını dile getirdiği bilgisi de paylaşıldı.

DİPLOMATİK KRİZ ÇIKARAN SKANDAL KARAR
Almanya’da, Stuttgart yakınlarındaki Gaggenau Belediyesi dün Adalet Bakanı Bozdağ’ın konuşma yapmasına saatler kala toplantı iznini iptal etmişti. Belediye, Festhalle Bad Rotenfels salonunda yapılacak toplantıyı iptal etme kararına gerekçe olarak, etkinliğe çok büyük bir kalabalık gelecek olmasını ve salonun hem otopark kapasitesinin hem de girişinin yeterli olmamasını göstermişti.

Bu gelişme; iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuş ve Türkiye, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ni çağırarak nota vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.