Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alperen'in ölümüyle gözlerin çevrildiği servis araçlarına sıkı denetim

Alperen'in ölümüyle gözlerin çevrildiği servis araçlarına sıkı denetim

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, korsan olan kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünden sonra Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla bu hizmeti veren araçlara yönelik denetimler okulların açılmasıyla daha da sıklaştırıldı. Eğitim öğretimin başladığı hafta ilk beş günde, bin 312 servis aracı denetlendi, 50 sürücüye kurallara uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi, 2 korsan servis yakalandı. Sürücüsünün ehliyetinin yetersiz kaldığı ve haklarında haciz yönünden yakalama kararı bulunan 5 araç da trafikten men edildi. Emniyet Müdürü adeta savaş açtı

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 12:42

Çiğli Köyiçi Mahallesi'nde geçen Ağustos ayında meydana gelen olayda, Serkan Sakin ile Buket Sakin çiftinin, 3 yaşındaki oğulları Alperen Sakin, Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürüldüğü sırada korsan servis minibüsünde unutulmuştu. Saatler sonra farkına varılan Serkan Sakin, sıcaktan ve havasızlıktan hayatını kaybetmişti. Serkan Sakin'in hayatını kaybetmesi, gözlerin özellikle servis araçlarına çevrilmesine neden oldu. Servis araçlarının durumu mercek altına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ, ADETA SAVAŞ AÇTI

Alperen'in hayatını kaybetmesinden sonra İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, konuyla yakından ilgilendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün olaya ilişkin adli süreci takip etmesinin yanı sıra trafik ekipleri de servis araçlarına yönelik denetimler yaptı. Bu denetimler, özellikle geçen hafta yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla aralıksız sürdürüldü. Trafik ekipleri, ana caddeler üzerinde yaptıkları servis aracı denetimlerinin yanı sıra özellikle okul önlerinde servislerin yeterlilik belgesinden, teknik donanımlarına, şoförün ehliyet yeterliliğinden psikolojik durumuna kadar kontroller yaptı. Trafik ekipleri kentteki servis hizmeti veren araçlardan okullara taşımacılık yapan bin 312'sini denetledi. Bu denetimlerde, kurallara uymayan servis araçlarına göz açtırılmadı. Eğitim öğretimin başladığı ilk beş günde, toplam bin 312 servis aracı denetlenirken, 50 şoföre kurallara uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. 2 korsan servis aracı yakalandı. Sürücüsünün ehliyetinin yetersiz kaldığı ve haklarında haciz yönünden yakalama kararı bulunan 5 araç da trafikten men edildi. Bu servis denetim sayıları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir kent merkezindeki denetimlerinden oluştu. Ancak benzer denetimlerin, ilçelerde de yapıldığı açıklandı. Servislere yönelik denetimlerin yıl boyunca aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.