Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak Garı'nda nostalji gecesi

Alsancak Garı'nda nostalji gecesi

Piyasnist- besteci Tuluyhan Uğurlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun borçlarla yaptırdığı ilk tren hattı olan İzmir- Aydın demiryolunun çıkış noktası Alsancak Garı'nda İzmirliler'e unutulmaz bir konser verdi. İzmirliler konsere akın etti

  • Ege Postası
  • 07.05.2017 - 11:11
Tuluyhan Uğurlu, daha önce İstanbul'da Sirkeci ve Haydarpaşa garlarında verdiği ve büyük ilgi gören bu farklı konseri, ilk kez İstanbul dışına taşıdı ve İzmir'in 160 yıllık tarihi yapısı olan Alsancak Garı'nda dünden bugüne tren nostaljini anlatan konseriyle İzmirli sanatseverlerle buluştu. Konser, kondüktör'ün yaktığı fener ve düdüğü ile başladı. Ara ara çalan kondüktör düdüğünün de atmosferi duygusal anlamda zenginleştirdiği ve 200'e yakın tarihi görüntü eşliğinde sunulan konserde konuklar, İzmir'den bindikleri trenle pamuk tarlalarının arasından geçip, Ege'nin verimli ovalarından denize doğru süzülüp dünya ile buluştu.

Tuluyhan Uğurlu'nun görüntülerle renklenen konseri şu bölümlerden oluştu:

"Alsancak Garı'nda tarihe yolculuk, insanın raylar üzerindeki serüveni, Aydın-İzmir Alsancak arasında ilk demiryolumuz, Avrupa Doğu Ekspresi ile İstanbul'u kanıyor, Hicaz Ekspresi ile hüzünlü bir yolculuk, Kurtuluş Savaşı'nda bir demiryolu kahramanı: Behiç Erkin, Cumhuriyet trenleri, Atatürk'ün trenle son yolculuğu."
Konseri ilgi ve beğeniyle izleyen sanatseverler Uğurlu'yu coşkulu alkışlarıyla kutladı.(DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.