Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altaş'tan o iddialara yanıt: 'Siyasetle ilgimiz yok'

Altaş'tan o iddialara yanıt: 'Siyasetle ilgimiz yok'

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Büyükşehir Belediyesi'nin iş alım yoluyla delege seçimlerini şekillendirdiği iddiası gündeme oturdu.  Belediyelerden ihale ile iş alan taşeron şirket ALTAŞ'ın muhalif ilçelerde Büyükşehir Belediyesi'nde çalışacak işçi alımı yaptığı iddiası İzmir gündemini sarstı. ALTAŞ İzmir Temsilcisi Savaş Çetinkaya "Bizim siyasetle işimiz yok. İlk gün 7 bin kişi İzmir siyasetinden birçok ismi referans göstererek bize başvurdu. Ancak işe alım yetkisi Büyükşehir'de" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 18:04

Yağmur UYGUR / EGEPOSTASI- Büyükşehir Belediyesinin temizlik işlerini üstlenen taşeron Firma ALTAŞ'ın İzmir Yetkilisi Savaş Çetinkaya İzmir'de iş başvurusunda bulunan 7 bin kişinin milletvekillerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kadarını çok ismi referans olarak gösterdiğini söyledi. Çetinkaya ALTAŞ hakkında siyaseti şekillendirme iddialarının doğru olmadığını belirterek "Buraya iş başvurusuna gelen insanlar sanki işe başlamış gibi ifade edilmiş. Biz burada siyaset değil, ticaret yapıyoruz. Haberde adı geçen kişilerin Çiğli ya da Menemen'den buraya başlayan bir kişi yok. Sigorta girişleri yapılmamış. Buraya 7 bin adet başvuru geldi" dedi.

'Böyle giderse 10 ilçe kaybederiz'

"KİMSENİN GİRİŞİ YAPILMADI"

En çok başvurunun Karşıyaka Örnekköy'den, Menemen ve Çiğli'den yapıldığını söyleyen Çetinkaya "Konak'tan Kadifekale, Bornova'dan Çamdibi, Buca ve Karabağ'lardan başvurular var. İşsizliğin çok olduğu yerlerden geldi başvurular. Biz başvuruları aldık. Sonra ALTAŞ referansla adam alıyor diye bir dedikodu çıktı. Ancak bir tane giriş yok buraya şu anda. Bir kişi alınmadı" diye konuştu.

Gelen başvurulardan birçok kişinin referans gösterildiğini dile getiren Çetinkaya, "Burada Kemal Kılıçdaroğlu'nun referansıyla başvuru yapan da var. Referanslarda tüm İzmir milletvekillerinin isimleri var. Mesela Örnekköy'dekilerin referansı Özcan Purçu, Çiğli'den yapanların Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü, referansları var. Menemen 'de Ali Kemal Elitaş var. Başvurularına referans olarak bu kişileri yazmışlar. Konak'ta bir sürü kişinin yanında Sema Pekdaş'ın referansı var" ifadelerini kullandı

"ZOR DURUMDA KALDIK"

Başvuruların bir süre sonra Büyükşehir Belediye tarafından yasaklandığını dile getiren Çetinkaya, "Bize böyle başvurular geldi. Sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'siz başvuru almayacaksınız' talimatı geldi. Bize yönlendireceksiniz denildi. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendirdik başvuruları. ALTAŞ siyaseti şekillendiriyor denilmesi bizimle ilgili sıkıntı yarattı. Bu durumdan kaynaklı baya sıkıntı yaşıyoruz. kimsenin sigorta girişi yok çünkü işçi almaya biz yetkili değiliz Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkili. Biz yönlendiriyoruz Büyükşehir seçer biz alırız. Siyasetle ilgimiz yok. Kötü bir zamanlamaydı" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.