Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu 5 futbolcunun biletini kesti

Altınordu 5 futbolcunun biletini kesti

Ligin ikinci yarısında kadrosundaki altyapı patentli oyuncu sayısını 11’e çıkarmayı hedefleyen Altınordu, 5 oyuncuyla yollarını ayırdı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2016 - 13:52

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, yeni yılda daha tempolu, daha coşkulu, daha mücadeleci ve daha genç bir ekip oluşturmak için düğmeye bastıklarını söyledi. Kadrodaki Altınordu patentli genç oyuncu sayısını 11’e çıkarmayı hedefleyen Eroğlu, Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Genel Kaptan Sedat Gündoğdu ile yapılan toplantının ardından forvet Üstün Bilgi, sol bek Emre Kara, orta saha oyuncuları Kenan Karışık, Umut Sözen ve Muhammed Emel ile yolların ayrılmasına karar verdi.

2000 doğumlulara yeşil ışık
Daha önce Göksu Türkdoğan ve Ozan Tahtaişleyen’e de veda eden kırmızı-lacivertli ekip, böylelikle 7 oyuncu ile el sıkışarak ayrılmış oldu. A Takım kadrosunda şu anda Altınordu patentli olarak Berke Özer, Kerim Alıcı, Yusuf Acer, Yusuf Yalçın Arslan, Barış Alıcı, Berk Erel ve Fatih Aktay bulunuyor. Bu 7 oyuncuya, performansları sürekli takip altında olan 2000 doğumlular dahil 4 genç daha değişerek eklenecek. Eroğlu, ligin ikinci yarısındaki her maçta ilk 11’de 4 gence forma verecek.

Hedef; direkt Süper Lig
Ara transfer döneminde 3 oyuncuya imza attıracaklarını vurgulayan Eroğlu, “Tecrübeli ve genç futbolcuların çok iyi harmanlandığı, misyonumuza uygun olarak daha yüksek tempolu ve daha coşkulu oynayan, daha mücadeleci bir ekip olacağız. Ligde ilk yarıyı 22 puanla, hedefimizin sadece bir adım yakınında bitirdik. İkinci devre daha zorlu bir lig bizi bekliyor. Bu nedenle alternatifli ve play-off’u değil, ilk ikiyi hedefleyen bir takım için planlamamızı tamamladık” dedi.

“Geçiş süreci gecikmeye neden oldu”
Gençlerin, 2012 yılındaki geçiş sürecinde 1 yıl futboldan uzak kaldığını, bu açığı kapatmanın oldukça zaman aldığını da sözlerine ekleyen Eroğlu, “2006’da Sayın Başkanımız ile yola çıkarken 10. yılda tamamına yakını kendi oyuncularımızdan kurulu bir A Takıma sahip olmanın planlarını yapmıştık. Ancak geçiş sürecinde kaybolan 1 yıl, bu hedefin 1 sezon ertelenmesine neden oldu. Ancak yine de yüzde 50 gibi bir oranla 2016-2017 sezonunun ikinci yarısına giriş yapmış olacağız” diye konuştu. (İHA)

Altınordu'da Özkan'dan geri adım

Türkiye 1'inci Ligi takımı Altınordu'nun sezonun 3'üncü haftasında 1-1 sona eren Bandırmaspor maçından sonra transfer edilen oyuncularıyla ilişkisinii keseceğini açıklayan Başkan Seyit Mehmet Özkan, geri adım attı.

Başkan Özkan'ın maçtan sonra, "Benim sizinle işim bitti. 2016'nın son maçına kadar bu formayı giyin, ama adam gibi giyin ve ara transferde hepiniz gidin. 2017'de bizi altyapıdaki evlatlarımızla baş başa bırakın" açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Göksu, Ozan ve Muhammed'in ardından Üstün, Emre, Kenan ve Umut'la yollarını ayırma kararı alan kırmızı laciverti takımda toplam 7 futbolcu gönderildi. Altyapı patentli olmayan 10 isim ise kadroda kaldı.

Altınordu'da başka takımlardan transfer edilen Erdoğan, Arif, Sinan, Yusuf Abdioğlu, Serkan, Uğur, Abdülkadir, Sertaç, Murat ve Erce'nin forma giymeye devam edeceği bildirildi. Başkan Özkan'ı tamamı altyapıdan yetişen futbolcularla yola devam etme kararından vazgeçiren teknik heyetin 3 transfer yapmayı planladığı açıklandı. 

A takım kadrosunda altyapı patentli Berke, Kerim, Yusuf Acer, Yusuf Yalçın, Barış, Berk ve Fatih'i bulunduran Şeytan'da kadroya 4 genç daha ekleneceği ve ligin ikinci yarısındaki her maçta ilk 11'de 4 gencin forma giyeceği dile getirildi.

Teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, kadronun tamamen altyapıdan oluşan futbolculardan kurulacağı aşaması konusunda da şunları söyledi:

"Altyapıdan yetişen futbolcular, 2012'de Bucaspor'dan Altınordu'ya geçiş sürecinde 1 yıl futboldan uzak kaldı. 2006'da sayın başkanımızla yola çıkarken 10'uncu yılda tamamına yakını kendi oyuncularımızdan kurulu bir A takıma sahip olmanın planlarını yapmıştık. Ancak geçiş sürecinde kaybolan 1 yıl, bu hedefin 1 sezon ertelenmesine sebep oldu. Yine de yüzde 50-50 gibi bir oranla 2016-17 sezonunun ikinci yarısına giriş yapmış olacağız. Play off'u değil, ilk 2'yi hedefleyen bir takım için planlamamızı tamamladık." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.