Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu U19'dan siyah formayla protesto

Altınordu U19'dan siyah formayla protesto

Antalya'da salı günü oynadığı U19 Gelişim Ligi finalinde Bursaspor'a yenilerek şampiyonluğu kaybedip gelecek sene ülkemizi UEFA Gençlik Ligi'nde temsil etme fırsatını kaçıran Altınordu, maça siyah formayla çıkarak gençlerdeki yabancı uygulamasını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 13:01

Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın kararı gereği Türkiye 1'inci Ligi'nde kadrosunda yabancı futbolcu bulundurmayan tek takım olan Altınordu, Gelişim Ligi'nde yabancı oynatılmasına tepki göstermek ve kamuoyunun dikkatini çekmek için maçın ilk yarısında siyah forma ile sahada yer aldı. İkinci yarıda kırmızı lacivertli formasını giyen Altınordu, rakibine 3-1 yenilirken Bursaspor'un gollerini Nijeryalı futbolcuları Yusuf Muhammed ve Taiwo (2) kaydetti. Kırmızı lacivertli ekibin tek sayısı ise Cihat'tan geldi.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise kulübün internet sitesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

"Altyapısına en çok önem veren 3-5 kulüpten bir tanesi, belki de en önemlisi Bursaspor'dur. Bursaspor U19 Takımı'nda 2 yabancı oyuncu var. Gözlerime inanamıyorum. Sakın bana kimse ırkçılık yapıyorsun demesin. 30 milyon gencimiz var diye böbürleniyoruz. Yapmayın arkadaşlar, bu kadar da 'Vahşi Kapitalist' olmayın lütfen. Al yabancı oyuncuyu, A takımda oynat kardeşim. Nereden çıktı şimdi bu genç takımda yabancı oyuncu oynatma? Siz değil misiniz, yüzlerce genci Türk futboluna armağan ede? Bırakın bu saçmalığı, bu işi bilmeyen popülist bir başkası yapsın. Çok üzgünüm. Afrika nere, Bursa nere."

SAKATLARDAN İYİ HABER

Sapasında Elazığspor'la 0-0 berabere kalan Altınordu'ya pazar günü deplasmanda oynayacağı kritik Ümraniyespor maçı öncesi sakatlarından iyi haber geldi. Elazığspor karşılaşmasının 22'nci dakikasında kasığından sakatlanan orta saha oyuncusu Serkan ile sağ kaval kemiğine aldığı darbe nedeniyle ikinci yarıda oyuna devam edemeyen ön libero Oğulcan'ın çekilen MR'larında önemli bir soruna rastlanmadı. Sağlık ekibinin iki futbolcuyu Ümraniye deplasmanına yetiştirmeye çalıştığı bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.