Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu'ya yeni performans ölçüm cihazı

Altınordu'ya yeni performans ölçüm cihazı

Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan: "Biz futbolda geçmişte olduğu gibi her zaman bilimi, teknolojiyi ve yenilikleri takip edip, altyapılarımızda kullanacağız" dedi

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 16:17

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, futbolda geçmişte olduğu gibi her zaman bilimi, teknolojiyi ve yenilikleri takip edeceklerini belirtti.

Altınordu'dan yapılan açıklamada, daha önce "passance", "kaleci refleks geliştirme cihazı", "senseball" gibi yenilikleri kullanan kulübün, yeni bir performans ölçüm cihazını altyapıya kazandırdığı bildirildi.

Altınordu için geliştirilen "HIT/IT Asistant" programında futbolcunun top kontrolü, teknik, tepki, sürat, çabukluk ve koordinasyonun ölçülüp geliştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, futbolda teknolojinin ve yeniliklerin her zaman gerektiğini aktardı. Türk futbolunun kurtuluşunun gerçek profesyonel futbolcuların yetiştirilmesinde yattığını belirten Özkan, "Oyuncuların doğru gelişimi için de her kulübün bu sistemlerle çalışması şart. Çünkü ölçemediğiniz işte başarılı olamazsınız. Bu, bizim için ana kuraldır. Biz futbolda geçmişte olduğu gibi her zaman bilimi, teknolojiyi ve yenilikleri takip edip, altyapılarımızda kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Altınordu'nun tesis ve yaptığı altyapı çalışmalarıyla ilgili bir haberin The Guardian gazetesinde yayımlandığı belirtildi.

Öte yandan, 2013 yılından beri Altınordu altyapısında olan ve 3 Mayıs 2017'de profesyonel sözleşme imzalanan 17 yaşındaki Mutlu Aksu Doğan'ın anlaşması feshedildi. Galatasaray'la amatör sözleşme imzalayan genç futbolcunun bir sonraki transferinden Altınordu'nun yüzde 50 pay alacağı öğrenildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.