Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altıok: 'Başkanlık sistemini topyekun reddediyoruz'

Altıok: 'Başkanlık sistemini topyekun reddediyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Elbistan’da başkanlık sistemine ilişkin olarak yaptığı konuşmada, gündemde olan sistemi topyekun olarak reddettiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2016 - 10:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’la birlikte geldiği Elbistan’da bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu. Elbistan ziyaretindeki duraklarına CHP Elbistan İlçe Başkanı AV. İnan Bulut, İl Başkan Yardımcısı Hülya Doğuç, Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Altıok ve Öztunç, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Elbistan Şube Başkanı Hayri  Kale ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Daha sonra partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, partililerle yaptığı görüşmenin ardından ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlık sistemini eleştiren Altıok, önerilen sistemin tek adamlığa yönelik olduğunu savunarak, “Ülkemiz, toplumsal barışın, huzurun, refahın her anlamda tehdit altında olduğu çok zor ve karanlık bir süreçten geçiyor. Bu süreçte, önümüze zorla getirilen, tıpkı 1 Kasım seçimlerinde zorla seçime sürüklendiğimiz gibi, 7 Haziran sonrası mevcut problemlerin çözüme değil çözümsüzlüğe çevrildiği Türkiye’de adeta çözümsüzlüğün bir fırsat olarak görüldüğü ve tek adamın hükümdarlığı için o fırsatın her alanda, toplumun tüm kesimlerini ayrıştırarak, ötekileştirerek nefretle hedef göstererek, kaosun körüklendiği, buradan da tek kişinin kendi çıkarları ve kendisinden olana hizmet odaklı anlayışı ile bir rejim dönüşümünün eşiğindeyiz.”

Bu da başkanlık sistemi denilen, cumhurbaşkanlığı sosuyla önümüzde getirilen; milli irade yalanıyla cumhurbaşkanını halk seçecek, halk muktedir bir başkan ile yönetilecek ve böylece sorunlar çözülecek diyen bir aklın tek akıl olma hırsı ile karşı karşıyayız. O akıl; tek akıl olmakla kalmayacak, tek güç olacak ve her şeyi kendisi yönetsin isteyecek. Ve yeni Türkiye diye çıktıkları yolda yeni Türkiye şiarını önümüze getirenlere sesleniyorum. Bizim yeni bir Türkiye’ye, yeni bir ülkeye ihtiyacımız yok. Bizim sadece yeni bir iktidara ihtiyacımız var. Çünkü ülkemiz her türlü zenginliğe sahip. Her türlü değere sahip. Bir arada yaşama kültürüne sahip. Yeter ki devamlı nefreti, şiddeti, baskıyı körükleyen ve kardeşi kardeşe düşman eden bir zihniyetle yönetilmesin. Bize dayatılan başkanlık sistemini topyekun reddediyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP’li 6 milletvekilinin Kahramanmaraş genelinde çalışma sürdürdüğünün bilgisini veren PM üyesi Ali Öztunç, “6 milletvekilimiz şuanda Kahramanmaraş’ta çalışmalar yapıyorlar. Son bir yıl içerisinde 40’ın üzerinde milletvekilimiz Maraş ve Elbistan’a gelerek çalışmalar yaptılar. Bunu daha da arttıracağız. Önümüzdeki dönemde Maraş’ta hem milletvekilliğini alacağız, hem Elbistan Belediyesi’ni alacağız hem de Pazarcık Belediyesini tekrar alacağız. Genel Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.