Dolar 32,4713
%0.07
Euro 34,8004
%0.23
Altın 2.480,940
%0.76
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altıok'tan Başbakan Yıldırım'a tek soru

Altıok'tan Başbakan Yıldırım'a tek soru

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle KHK ile işten atılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili tek soruluk bir önerge verdi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2017 - 11:02

Önergede Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi nedeniyle şu ana kadar vücutlarının beşte birini kaybettiğini belirten Altıok “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gözlerimizin önünde eriyip giderken sessiz kalmak, bir adım atmamak, görmezden ve duymazdan gelmek hiç mi vicdanınıza dokunmuyor'” diye sordu.

İŞTE O ÖNERGE:

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL ilanı ile birlikte çıkartılan KHK’lar ile adeta bir cadı avı başladı, FETÖ ile herhangi bir bağı olmayan binlerce kişi işinden edilerek, gözaltına alındı ve tutuklandı.

KHK’lar ile bugüne kadar yaklaşık 120 bin kişi çalıştığı kurumdan ihraç edildi. İhraç edilen ya da açığa alınların birçoğu hakkında terör örgütleriyle bağlantılı olduğuna dair bir belge ortaya konulamadı. Bu kişilerin,  haklarında soruşturma dahi açılmadan işlerine son verildi.  

KHK’lar ile 71 bin 274 kişi gözaltına alınırken, 41 bin 326 kişi darbe soruşturmaları kapsamında tutuklandı. Yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında işlem yapılan kişiler ya da yakınlarından en az 25 kişi canına kıydı. 4 kişi de intihar girişiminde bulundu. Bu olayların 8’i cezaevlerinde, gözaltında ya da gözaltına alınırken gerçekleşti.

Devlet ve vakıf üniversitelerinde en az 6 bin 822 akademik ve idari personel yönelik işlem başlatıldı, en az 6 bin 16 akademik ve idari personel kesin olarak ihraç edildi.

Gelinen noktada solcular, demokratlar, aydınlar hedefe alınarak FETÖ bahanesi ve OHAL KHK’ları eliyle işlerinden, özgürlüklerinden ve yaşamlarından mahkum bırakılmıştır.

KHK’larla memuriyetten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, Ankara Yüksel Caddesi’nde işe iade edilme talebiyle başlattıkları mücadelelerini 184 gündür sürdürmekte ve 64 gündür de açlık grevleri ile seslerini duyurmaya çalışmaktalar.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumu sorulduğunda YÖK Başkanı Yekta Saraç “bireysel tercihleridir” diyerek adeta “üç maymunu” oynadı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevi nedeniyle şu ana kadar vücutlarının beşte birini kaybetti.  Bu acı tabloyu tüm dünya duydu ancak şu ana kadar yetkilerden ve hükümetten yaşanan mağduriyetin giderilmesi ile ilgili hiçbir adım atılmadı, kulaklar tıkandı ve gözler görmedi.  

Bu bilgiler doğrultusunda;

  1. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gözlerimizin önünde eriyip giderken sessiz kalmak, bir adım atmamak, görmezden ve duymazdan gelmek hiç mi vicdanınıza dokunmuyo?  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.