Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anadolu Birliğinde yeni dönem: Güldoğan hedefini açıkladı

Anadolu Birliğinde yeni dönem: Güldoğan hedefini açıkladı

Anadolu Birliğinin, Genel Kurul sonrası Dernek Başkanlığına seçilen iş adamı Veysel Güldoğan; Anadolu Birliğinin hedeflerini açıkladı Anadolu Birliğinde yeni dönem

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 13:43

Anadolu Birliğinin, Genel Kurul sonrası Dernek Başkanlığına seçilen işadamı Veysel Güldoğan; Anadolu Birliğinin  hedeflerinin ilk sırasında;  Bir düşünce kuruluşu yapılanmasına giderek, birlik ve bütünlüğümüze hizmet etmek, halkımızın taleplerine yönelik raporlar hazırlayarak yasama ile halkın arasında bir köprü olmak, olduğunu açıkladı.

KENETLENMİŞ 7 EL-7 YILDIZ ile 7 BÖLGE ve ANADOLU RUHU

Anadolu Birliği Derneği Başkanlığına seçilen Veysel Güldoğan; Göreve gelmesiyle birlikte hedeflerine yönelik açıklamalarının devamında;  "Logomuzda birbirine kenetlenmiş 'yedi el' var. Bu ülkemizin tüm bölgelerini kapsamaktadır.Toplumumuzun her kesimini temsil eden bir yönetim oluşturduk. Anadolu’daki tüm coğrafyalardan, tüm siyasi görüşlerden arkadaşlarımız aynı çatı altında birlik ruhu ile ülkemize hizmet için bir araya geldi. Her görüş ve meslek grubundan dolayısıyla da toplumun her kesiminden arkadaşları bir araya getirdik. İç Anadolu'dan, Karadeniz, Balkanlar ve Güneydoğu'dan ülkemizin tüm renklerini yansıtacak yeni yapılanma ile yola çıktık" dedi.

BİRLİĞİMİZE YÖNELİK HER TEHDİDE KARŞI DURACAĞIZ

Türkiye'nin içinden geçtiği, iç ve dış saldırılara maruz kaldığı bu süreçte Anadolu Birliğinin önemli misyonlar üstleneceğini dile getiren Anadolu Birliği Genel Başkanı Veysel Güldoğan, "Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara, birliğimize, dirliğimize vatanımıza ve bayrağımıza yönelik yapılan her türlü saldırı ve tehditlere karşı duracağız"

"Dış odaklar ülkemiz üzerinde birtakım emeller beslemektedir. Bunun içinde ülkemizin istikrarını, birliğini, dirliğini ve bütünlüğünü yok etmek için terörü desteklemek dahil her türlü faaliyeti, gizli ve/veya açık olarak yürütmekteler.  Ülkemize yönelik uluslararası kurumlar ve medya yayınlarıyla itibarsızlaştırma politikaları uygulanmaktadır. Kullandıkları terör maşaları da kendileri de bunu başaramayacaklar. Biz Anadolu Birliği olarak bu oyunlara karşı halkımızı bilgilendireceğiz, bilinçlendireceğiz." diye konuştu.

BİR DÜŞÜNCE KURULUŞU OLMAK İSTİYORUZ

Anadolu Birliğini bir düşünce kuruluşu haline getirmek olacağının altını çizen Veysel Güldoğan şöyle devam etti: 

 "Ülke sorunlarına yönelik araştırma raporları ile ülkemize ve milletimize faydalı faaliyetlerde bulunacağız. Bir düşünce kuruluşu olabilmek içinde bizim bu alanda çalışmalar ortaya koymamız lazım. Halkın nabzını çok iyi tutup, kentimizin ve/veya ülkemizin önemli sorunlarına ilişkin çözüm ve önerilerimizi yasama başta olmak üzere ilgili mercilere sunacağız. Meclisin görevi halkın taleplerini dikkate alarak yasa, kanun çıkarmaktır. Halkla milletvekilleri, yasama organları arasında köprü olacak organizasyonlar da "Sivil Toplum Örgütleri"dir. Anadolu Birliği olarak meclise halkımızın taleplerini duyurmak, halkımızın sesini rapor haline getirmek ve ilgili yerlere sunmak için  çalışmalar yapacağız. Toplumsal projelere ağırlık vererek, yerel yönetimler ve hükümete halkın taleplerini ileteceğiz."

TÜRKİYE İLK 10'A GİRECEK

"Barış ve kardeşliğimizi daim tutarak, dünyanın 'İlk on' ekonomisine girmeyi hedefleyen ve bunu gerek coğrafi konumu, gerekse yaşadığı tarihi ile hak eden ülkemizin; Bu hedeflerini gerçekleştirebilmesi adına bir sivil toplum kuruluşu olarak, üzerimize düşen her göreve, verilecek her göreve hazırız. Bu hedef için çalışmalar yapacağız, projeler geliştireceğiz ve yorulmadan çalışacağız."

İnanıyoruz ki  barış ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmemiz kesinlikle zor değildir, zor olmamakla birlikte bu doğal zenginliklerimiz ve bu coğrafi yapımızla mümkündür ve gerek şarttır.

Biz Türkiye olarak bunu başaracağımıza inanıyor ve bunu engellemeye çalışanların karşısına ise öncelikle sivil toplum kuruluşlarının çıkması gerektiğine inanıyoruz.

DERNEKLER YASASI GÜNCELLENMELİ

Bağlı bulunduğumuz dernekler yasasının güncellenmesi ile ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Akademisyenler ve hukukçular ile birlikte yapacağımız çalışma sonrasında hazırlayacağımız raporu yeni yasama döneminde bütün partilerin grup başkan vekilleri ve yetkili organları ile paylaşacağız.

Zorunlu üyelik ve aidatlar ile trilyonluk bütçelere sahip olan Dernek veya Odalar ile "gönüllü üyelik" esası olan, kıt kaynak ve imkanlar ile sadece özveriye dayalı çalışmaların aynı şekilde değerlendirilmesini ve aynı isim, aynı çatı altında anılmasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenle Derneklerin bağlı olduğu yasa ve yönetmelikler üzerine çalışmaları başlattık.

ANADOLU BİRLİĞİNDE YENİ YÖNETİM KURULU VE GÖREV DAĞILIMI

Anadolu Birliği olarak bu hedeflere ilişkin olarak çalışmalara hemen başlayacaklarını kaydeden Veysel Güldoğan, Yönetim Kurulunun 23 asıl, 23 yedek olmak üzere toplam 46 kişiden, denetim kurulunun ise üç asıl, üç yedek olmak üzere 6 kişiden oluştuğunu, genel kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, görev dağılımlarınıı yaptıklarını açıkladı.

Başkan: VEYSEL GÜLDOĞAN. Başkan Yardımcıları: A.VAHAP DABAKAN, DEVRİM ÖZKAN, HAYRETTİN UÇAK, PINAR USLU, REMZİ DİNÇ, SELCEN SELÇUK, TÜLİN KOÇ. Sayman: MEMETALİ AÇIK. Genel Sekreter: NECATİ KARAÇAM. Yönetim Kurulu (Asıl) Üyeleri: ABBAS KEMAL HAMAMİZADE, AHMET KAPLAN, HALİL İBRAHİM TUTKUN, İHSAN YILMAZOĞLU, KAMİL KARADENİZ, MEHMET CEMİLOĞLU, MUSTAFA YILDIZ, NURİ ÇELENK, ORHAN DEMİRKIRAN, SUPHİ ÖZLAHLAN, ŞEYHMUS ALPTEKİN, YEKTA AL, YUSUF CAN ANIK. 'Denetim Kurulu Başkanı: BELGİN ZAL, Denetim Kurulu (Asıl) Üyeleri: MAŞALLAH DEMİR, SELAHATTİN GÜMÜŞ. Yönetim Kurulu (Yedek) Üyeleri: ALİ ÇAĞRITEKİN, CEMAL BEYAZTAŞ, DAVUT DİNÇEL, DAVUT EMRE TAŞAR, EROL SEVGİCAN, FAZIL TAŞ, GAZİ İSLAMOĞLU, HÜRMÜZ EVREN ULUSOY, İBRAHİM ASLAN, İHSAN GEYİK, JALE TAŞOĞLU, KADER ERTEMİZ, MEHMET NUSREDDİN ÖZBAY, MEHMET TEKİN, MESUT GÜLDOĞAN, MÜRÜVVET TUNÇ, ÖMÜR DEĞER, SELMA BULDUK, ŞEYHMUS YALÇIN, TÜLAY KALIPCILAR, VEYSEL ÖZLAHLAN, YILMAZ YURTSEVER, ZEKİ BOSTANCI. Denetim Kurulu (Yedek) Üyeleri: KADER TUTKUN, MUHAMMED FURKAN ANIK, ŞENEL SELÇUK. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.