Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anayasa değişikliğini freni patlayan otobüse benzetti

Anayasa değişikliğini freni patlayan otobüse benzetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Aydın'da, Çine'yi de ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 17:43

Çine terminalinin açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, burada Çineli çiçek üreticisi kadınların 'Ben bir laleyim. Var sana diyeceğim. Bırak arama beni elin Hollandası'nda. Ben vatanımda Çine'de de yetişirim' pankartıyla karşılandı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun konuşmalarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktı. 

Kılıçdaroğlu: 'Evet'i anlatamıyorlar!

Kul hakkı yemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çalışırız çaba harcarız ama her kuruşun hesabını millete veririz. CHP'lilerin olduğu yerde asgari ücret net bin 500 TL olacak dedik. Bütün belediyelerimizde taşeron işçilerimiz dahil asgari ücret net bin 500 TL'dir. Verdiğimiz sözü tuttuk. Aile sigortasını getireceğiz. Belediyelerimizin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. Seyhan Belediyesi'nde başlattık. Ailenin aylık geliri 200 TL ise 600 TL'ye çıkacak. Kadının banka hesabına yatıracağız. Size bir sır vereyim m? Sakın kimseye söylemeyin. Bir ülkede mutluluk varsa bilin ki o ülkede kadınların yüzü gülüyordur. Kadınların yüzü gülmüyorsa o ülkede huzur yoktur. Biz bunu yaratmak zorundayız. Birarada güzellikleri büyütmek zorundayız" dedi.

"NEDEN EVET DEDİKLERİNİ ANLATAMIYORLAR"

Anayasa değişikliğinde neden 'evet' istendiğinin anlatılamadığını savuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çıkıp millete şunu anlatamıyorlar, 'şunun için evet deyin' diyemiyorlar. Ben neden 'hayır' dediğimi anlatıyorum. Cumhurbaşkanı partizan mı olsu? Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Bütün kurumların uyum içerisinde çalışmasını ister. Devlet adamlarının diline sahip olması lazım. Dilini kontrol etmesi lazım. Öyle yetkiler veriyoruz ki TBMM'yi fesh edecek. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun sizin seçip TBMM'ye gönderdiğiz bir kişi kalkıp 'fesih ettim' derse karar alırsa bu karar doğru olur m? Bu yetkiyi vermek istiyorlar ben de diyorum ki hayır bu yetki verilmez" dedi. 

"MADEM DOĞRULARI SÖYLEMİYORUM, TELEVİZYONA ÇIKALIM"

Anayasa değişikliğini savunan kişilerle televizyonda tartışma istediğini söyleyen, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teklifte bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

“Bana Kemal Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor diyorlar. Madem doğruları söylemiyorum. Gel kardeşim medeni insanlar gibi biraraya gelelim, oturup televizyonda karşı karşıya konuşalım. O televizyonu, gelecek gazetecileri siz seçin. Millet dinlesin, kim doğruları söylüyor, millet dinlesin. Gelirler m? (vatandaşların hayır demesi üzerine) ben de biliyorum gelmezler. Emin olun Allah inandırsın vallahi de billahi de doğruları anlatıyorum. Hayır diyenlere terörist dediler. (vatandaşların yuh çekmesi üzerine) yuh çekmeyelim ama ne türü tehlikenin içine Türkiye'yi sokmak istediklerini ben anlatmak istiyorum." 

"FRENİ PATLAMIŞ OTOBÜSE BİNDİRİR MİSİNİZ'"

Türkiye'nin sonu belli olmayan bir kulvarın içerisine sokulmak istendiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sevgili anneler, yeni bir terminal açıyoruz. Uzun yolda en az iki kaptan olacak otobüslerde, bizim çocuklarımızın güvenliği için. Freni olmayan bir otobüs siz çocuklarınızı bindirir misini? Sevgili babalar, freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misini? Şimdi freni olmayan bir anayasa getiriyorlar. 80 milyonu bindiriyorlar haydi gidelim. Nerey? Belli değil nereye gittiği. Belli olmayan treni de biz vatandaşımızı bindirmeyiz. Ne de rejimi değiştiriyoruz. Bunun nesi eksik. Demokrasiyle demokrasi. Al bayrak altında birlikte konuşmak, yaşamak, vatana sahip çıkmak için hep birlikte hayırlı bir iş yapalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra terminalin açılış kurdelesi kesildi. Bu sırada belediyenin yatırımlarına nazar değmemesi için de nazar duası okundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

'BİR AKILA DEĞİL ORTAK AKILA İHTİYACI VAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Aydın'daki son adresi, İncirliova İlçesi'nin Acarlar Mahallesi oldu. Burada gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Atatürk bu ülkeyi sadece gençlere emanet etti. Emanete sahip çıkacaksınız. 16 Nisan'da sandığa gideceksiniz. Düşünüp, birbirinizle konuşup öyle gidin. Bu memleket öyle kolay kurulmadı. Çalışıp üreterek onurumuzla yaşamak istiyoruz. Hep bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizim insanımızın kimliği ne olursa inancı ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsunu birlikte kardeşçe yaşamak istiyoruz. Kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle birlikte olmak istiyoruz. 16 Nisan'da sandığa giderken 'hayır' demesini bileceğiz. Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var, tek adama değil. Bir akıla değil ortak akıla ihtiyacı var" dedi.

'BİZ DE 80 MİLYONU BİNDİRMEYECEĞİZ' 

Anayasa değişikliğini 'freni patlamış otobüs'e benzeten Kılıçdaroğlu, "Freni olmayan otobüse çocuklarınızı bindirir misini? Nereye gideceği belli olmayan trene çocuklarını bindirir misini? Anayasa değişikliği getiriyorlar, freni yok, nereye gittiği belli değil. Siz nasıl çocuklarınızı bindirtmiyorsanız biz de 80 milyonu bindirtmeyeğiz.  Hep birlikte diyoruz ki hayır hayır hayır" dedi.

Anayasa değişikliğiyle terörün biteceği yönündeki açıklamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör bitecekmiş, 15 yıldır iktidardasınız hangi kanunu istediniz de çıkarmadını? Şimdi millete doğruları söylemiyorlar. Ben size söylüyorum. Başbakanlığı kaldırmak istiyorlar. Neden kaldırıyorla? Başbakan yerinde kalabilmeli. 'Hayırda hayır vardır' diyoruz. 'Milletvekili yaşını 18 indirdik' diyorlar. 18 yaşında çocuğu olan anne ve babalar; 'Benim çocuğum anayasaya değişikliği geçerse milletvekili olur' diye inanan bir Allahın kulu var m? Şimdi bakınız. 18 yaşında çocuğa milletvekili hakkı getiriyorlar. Ömür boyu askerlikten muaf olacak, 2 yıllık vekillikten sonra emekli maaşı hak edecek. Böyle ballı börekli işi benim çocuklarıma verirler m? Sizin çocuklarınıza bırakırlar m? Hayır. Sizin çocuklarınız nereye gide? El Bab'a. Şehit gazi olur. Onların çocukları ne olaca? Askerlikten muaf olacak. Böyle haksızlık olmaz. Hangi gerekçeyle milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. Aydın'dayız. Kuvvayi Milliye'nin şehrindeyiz. Gazilerin, şehitlerin yoğun olduğu şehirdeyiz. Acarlar bizim için önemli. Vereceği kararda bizim için önemli. 'Hayır' diyene 'Terörist' diyene en güçlü cevabı vereceğiz. Biz vatanımızı seviyoruz, demokrasimizi seviyoruz onun için 'Hayır' diyoruz. Sizler cumhuriyetin, demokrasinin sahibisiniz. Ülkenin güvencesiniz."

Kalabalığı selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na hareket etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.