Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antik kentte kaçak kazı yapanlar suçüstü yakalandı

Antik kentte kaçak kazı yapanlar suçüstü yakalandı

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki tarihi kalıntıların bulunduğu, SİT alanı olan bölgende kaçak kazı yapan 4 kişi, jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Öte yandan Karaburun İlçesinde de kaçak kazı yaptıkları gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2017 - 10:53

İzmir İl ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aliağa'nın Bozköy Mahallesi Kyme Antik Kenti kalıntıları içerisinde kalan Kaletepe'de, 1'inci derece SİT alanında kaçak kazı yapıldığını öğrendi. Hazırlıklarını yapan ve çevreyi takibe alan ekipler, dün bölgede kaçak kazı yapılırken harekete geçti. H.B., M.B., R.A. ve T.T. adlı 4 şüpheli, jandarma ekiplerince kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. Çevredeki 2 farklı alanda kaçak kazı yapıldığı görüldü. 3 çapa, 1 kürek, 1 testere ve 1 çift eldiven ele geçirildiği belirtildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin ardından 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet', 'tarihi eser kaçakçılığı' ve 'izinsiz kazı yapmak' suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Karaburun'da kaçak kazıya 1 tutuklama

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde, kaçak kazı yaptıkları gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen pazartesi günü, Kösedere Mahallesi Aşağı Ovacık Mevkii'nde bazı kişilerin tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yaptığını öğrendi. Operasyon yapan ekipler E.G., K.O., L.D. ve A.A.'yı suçüstü yakaladı. Kazı bölgedeki kontrolde ise 4.5 metre derinliğinde ve 1.5 metre çapında çukur açıldığı görüldü. Ekiplerin çevrede yaptığı aramalarda 1 jeneratör, 1 gaz maskesi, 1 hilti, 1 kazma, 1 kürek ve 1 levye ele geçirildi. Şüphelilerden E.G, A.A. ve K.O., ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. L.D ise 'kültür varlıkları bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapmak' suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.