Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antik tiyatroda klasik müzik ziyafeti

Antik tiyatroda klasik müzik ziyafeti

Sanatın dönüştürücü gücünü ve erişilebilirliğini artırmak için çalışan Konak Belediyesi’nin destekleriyle İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile İzmir Devlet Opera ve Balesi solist ve koro sanatçıları Efes Antik Tiyatro’da muhteşem bir konsere imza attı.

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 09:14

Aynı zamanda sezonun kapanış konseri olma özelliğini de taşıyan konserde Ludwig Van Beethoven’ın 9’uncu senfonisi seslendirildi. Tarihi tiyatronun büyüleyici atmosferinde gerçekleşen konseri yüzlerce davetli izledi.

Konserin orkestra şefliğini Alessandro Cedrone, koro şefliğini ise Nicoletta Olivieri üstlendi. Yaklaşık iki saat süren konserde Efes Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) ile İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) koro ve solistleri eşliğinde sanatseverler müzik ziyafeti yaşadı. Sezonun son konserini adeta nefeslerini tutarak izleyen davetliler tarihin izlerini taşıyan antik tiyatroda klasik müzik keyfini doyasıya yaşadı. Solistler; Aydın Uştuk, Teyfik Rodos, Seda Ortaç ve Evrim Keskin Özülden başarılı performanslarıyla büyük beğeni toplarken, konser sonunda Şef Nicoletta Olivieri yönetimindeki koro ve Şef Alessandro Cedrone yönetimindeki orkestra dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konserde İZDSO Müdürü Ender Ünal kendilerine her zaman destek olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’a bir teşekkür plaketi sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.