Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AP: Türkiye ile 'müzakereler durdurulsun'

AP: Türkiye ile 'müzakereler durdurulsun'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz başkanlığında düzenlenen ve Türkiye'nin AB ile müzakerelerinin geleceğinin tartışıldığı oturumda iki büyük grup müzakerelerin durdurulmasını talep etti.

  • Ege Postası
  • 23.11.2016 - 05:58

Devam eden 'Türkiye ile müzakere sürecinin geçici olarak dondurulması' isimli oturuma çok sayıda vekil katıldı.

Sputnik'in haberine göre, parlamentodaki siyasi gruplar, liberallerin girişimi ile hazırlanan ve perşembe günü oylamaya sunulacak bir karar tasarısı üzerinde uzlaşmıştı.

Karar tasarısında Türkiye'deki antidemokratik uygulamalar gerekçe gösterilerek Avrupa Birliği'nin Türkiye ile yürüttüğü üyelik sürecinin durdurulması talep ediliyor.

AP'de kabul edilmesi beklenen tasarının hukuki bağlayıcılığı bulunmamakla birlikte Türkiye — AB ilişkileri açısından sembolik önem taşıyor.

Merkez sağ Avrupa Halk Partisi grubu lideri Manfred Weber, AP'nin Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan merkezinde yaptığı konuşmada "Türkiye'ye mesajımız çok açık, üyelik görüşmeleri derhal dondurulmalı" dedi.

Konu, Türkiye'nin üyeliği konusunda genelde olumlu görüşe sahip olan ancak son gelişmeler ışığında bir tepki verilmesini kaçınılmaz gören AP'deki ikinci büyük grup Sosyalistler ve Demokratlar'ın (S&D) inisiyatifiyle gündeme getirildi.AB ülkelerinde, Avusturya hariç, müzakerelerin devamından yana bir hava hakim. AP'den müzakerelerin dondurulması çağrısı çıkması halinde bu havanın da olumsuz etkilenme potansiyeli var. Oturuma AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de katılması bekleniyor.

AP'deki gruplar

AP’deki gruplar ve üye sayıları şöyle:

Komisyon Çoğunluğu (475)

EPP (215)

S&D (190)

ALDE (70)

Muhalefet (276)

ECR (76)

GUE-NGL (52)

Greens-EFA (50)

EFDD (45)

ENF (38)

Bağımsız (15)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.