Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arap şiirselliği cazla buluştu

Arap şiirselliği cazla buluştu

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlediği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin altıncı konserinde  AASSM Küçük Salonunun sahnesinde Masaa vardı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 09:54

Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile yapılan konserde Lübnanlı şair Rabih Lahoud (vokal), Marcus Rust (trompet), Clemens Pötzsch (piyano) ve Demian Kappenstein’dan (davul) oluşan Grup, caz, yeni klasik, dünya müziği ve pop yelpazesinde seyreden, oryantal seslerle ve Arap şiiriyle bütünleşen sıra dışı bir müzik sundu. Rabih Lahoud’un aşk, özlem, kavuşma ve vatan özlemini konu alan şiirleri üzerine grubun kendi kompozisyonlarını seslendirdiği gecede Arapça şarkılara İngilizce, Almanca ve Fransızca şarkılar da eşlik etti. Piyano, davul ve trompetin insan sesiyle olağanüstü uyumu, şarkılardaki romantizmi, hüznü ve tutkuyu dinleyicilerin daha yoğun algılamasını sağladı. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde söylemekten mutlu olduklarını anlatan Masaa üyeleri, İzmir’de bulundukları birkaç gün içinde unutulmaz anlar yaşadıklarını söyledi.

24. İzmir Avrupa Caz Festivali 14 Mart 2017 Salı günü İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği yapılacak Matthias Spillmann Mats-Up konseri ile devam edecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.