Dolar 32,5485
%0.01
Euro 34,8593
%-0.02
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arsa mağdurlarından suç duyurusu

Arsa mağdurlarından suç duyurusu

İzmir'de, 'Balçova Arsa Mağdurları' olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacaklar

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 15:18

Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda çok sayıda arsa mağdurunun katılımıyla toplantı düzenleyen Avukat Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Avukat Turan, yaklaşık 14 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek, arazi sahiplerinin inşaat projesini belediyeye sunmasına olanak sağlayan parselasyon planının yıllardır saklandığını iddia etti. Belediyelerin hukuki süreçlerde de parselasyon planı bulunmadığını belirttiğini ileri süren Turan, "Uzun süren araştırmalarımız neticesi 1975 yılından bu yana var olan parselasyon planının resmi tasdikli örneğini devletin diğer kurumlarından elde etmiş bulunmaktayız. Var olan bir parselasyon planını yargıdan ve vatandaştan gizlemek ve hatta belki de ortadan kaldırmak tam anlamıyla bir suçtur. Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Ortaya çıkardıkları belgeyle arsa mağdurlarının haklarını almasının önünde engel kalmadığını öne süren Kemal Turan, hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.