Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan: Koalisyonlara karşı tabi ki 'Evet'

Arslan: Koalisyonlara karşı tabi ki 'Evet'

Nisan'ın 16'sında yapılacak halk oylaması için mahallelerde çalışmalara yoğun bir şekilde başlayan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan Buca'yı karış karış gezerek vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı sisteminin detaylarını anlatıyor.

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 11:40

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için mahallelerde çalışmalara yoğun bir şekilde başlayan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan Buca'yı karış karış gezerek vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı sisteminin detaylarını anlatıyor. Bu kapsamda Yıldız Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Arslan, "Sadece koalisyonları bitireceği için bile yeni sisteme evet demeliyiz." diye konuştu.

"Yüzde 51'i alan doğru adamdır"

Vatandaşların samimi bir şekilde karşıladığı Arslan konuşmasını soru cevap şeklinde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin muhalefet tarafından dile getirilen söylemleri sorması üzerine Cumhurbaşkanlığı sisteminin milli iradeyi tamamen millete verdiğini belirten Arslan,Türkiye'nin AK Parti iktidarına kadar koalisyonlarla yönetildiğini ve hiç bir gelişme kaydedemediğini hatırlattı. Arslan, " Cumhurbaşkanlığı sistemiyle koalisyonlar dönemi tamamen bitiyor çünkü Cumhurbaşkanı'nın seçilebilmesi için halkın yüzde 51'nin oyu gerekiyor. Şimdi CHP'liler baktıklar ki vatandaşlar Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor bu sefer de çıkmış ya aklı selim olmayan biri seçilirse ne olaca? diyorlar. Yine milletin aklıyla dalga geçiyorlar çünkü bunların demokrasiyle işleri yok şimdi ye kadar her zaman dayatmalarla yada darbelerle ülkenin yönetilmesini istediler. Bu Türk halkına hakarettir. Vatandaşlarımız kime yüzde 51 oy veriyorsa o doğru adamdır." diye konuştu

Muhalefet son oyunlarını yapıyor

İktidarın çalışmaması için her türlü oyuna başvuran bir muhalefetle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Arslan,"Bunlar yüzde 52 oy alan AK Parti ,ülkeyi yönetmesin diye bütün zorlukları çıkarıyorlar. Halk oylaması öncesi yalan ve iftiralarla halkımızı bir kez daha kandırmaya çalışıyorlar ama bunlar Allah'ın izniyle son oyunları olacak.Millet Cumhurbaşkanlığı sistemiyle prangalarından kurtulacak ve millet iradesi kimi seçerse o Cumhurbaşkanı ülkeyi gerçek anlamıyla yönetebilecek. Şimdiye kadar Türk Milleti nasıl yönetileceğini seçmedi daha doğrusu seçtirmediler o yüzden şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. AK Parti sayesinde Millet nasıl yönetilmek istediğine karar verecek 'Evet' derse de 'Hayır' derse de ilk defa yönetim sistemine karar verecek ama biz çocuklarımızın daha güçlü ve daha refah seviyesi yüksek bir Türkiye'de yaşaması için mutlaka 'Evet' demek zorundayız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.