Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Asırlık meydan yeniden doğdu

Asırlık meydan yeniden doğdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma mekanlarından biri olan “Kasaplar Meydanı”nı yeniden düzenledi. Yeni havuzu ve kent mobilyalarıyla modern bir görünüme kavuşan meydan, tören ve dinlenme alanı olarak hizmet vermeye başladı. Asırlık meydan yeniden doğdu

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 09:30

İzmir'in park ve meydanları, Büyükşehir Belediyesi'nin imzasını taşıyan düzenlemelerle yepyeni bir çehreye bürünüyor. Kente estetik görünüm kazandıran uygulamalardan biri de Çiğli'nin asırlık Kasaplar Meydanı'nda hayata geçirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma noktalarından biri olarak bilinen meydanı yeniden düzenledi. Hem görsel hem işlevsel açıdan ele alınan Çiğli Kasaplar Meydanı, yeni yüzüyle büyük beğeni topladı.

HEM TÖREN HEM DİNLENME ALANI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği düzenleme kapsamında, meydandaki yeşil doku geliştirilerek park alanı 5 bin metrekareye çıkarıldı. Aynı zamanda bölgedeki altyapı da yenilendi ve meydanın önünde bulunan dükkanların drenaj sorunları giderildi. Meydandaki mevcut yola granit küp taşlar döşendi, ağaç altlarına ise ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ahşap kent mobilyaları koyuldu. Vatandaşların keyifli zaman geçirmesini hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde çocukların hareketli su oyunları oynayabileceği bir havuz bulunan, eğlenceli ve serinletici bir alan da oluşturdu. Ayrıca alanda bulunan Atatürk Büstü'nün yeri daha merkezi noktaya çekilerek Kasaplar Meydanı'nın “tören alanı” işlevinde de kullanılması sağlandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.