Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşk bu kez engelleri aşamadı

Aşk bu kez engelleri aşamadı

İzmir’in Tire ilçesinde yüzde 50 zihinsel engelli genç çift, nişanlı olmalarına rağmen resmi nikah için gerekli olan sağlık raporunu alamadıkları için bir araya gelemiyor. Gittikleri her hastaneden eli boş çıkan genç çiftin evlilik hayali, Aile Mahkemesinden çıkan olumsuz kararla kördüğüm oldu.  Evlilik hayalleri suya düştü

  • Ege Postası
  • 14.03.2017 - 12:40

Zihinsel engelli Hüseyin Yatkın (35) ile Firdevs Tosun (32), yaklaşık 1 buçuk yıl önce görücü usulüyle tanıştı. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Hüseyin Yatkın'ın, babası Mehmet ve annesi Hatice Yatkın, gelin adayı Firdevs Tosun’un yaşadığı Turgutlu Mahallesi'ne giderek, baba Ramazan ve anne Emsel Tosun’dan kızlarını oğullarına istedi. Her konuda anlaşan aileler hemen nişan hazırlıklarına başladı. Bu süreçte birbirlerine bağlanan genç çift, 27 Kasım 2015’te, davetlilerin de katıldığı dillere destan bir törenle nişan yüzüklerini takarak evliliğe ilk adımı attı.

Düğün tarihini ailelerinin onayıyla 16 Eylül 2016 olarak belirleyen gençler bir yandan da Tire’de aldıkları ilk evlerini dayayıp döşemenin telaşına düştü. Davetiyelerini bastıran çift, yanlarında görmek istedikleri tanıdıklarını düğünlerine davet etti. Düğün için tüm hazırlıkları tamamlayan genç çiftin, evlilik için geriye sadece resmi nikahı kalmıştı.

UMUTLARI TÜKENİYOR

İddiaya göre, belediyeden aldıkları evraklarla aile hekimine giden zihinsel engelli aşıklar, özel durumları nedeniyle buradan Tire Devlet Hastanesine yönlendirildi. Hastanede rapor için Sağlık Kuruluna başvuran gençlerin, işlemleri bir an önce tamamlamak istediğini gören bir psikolog sürecin hızlanması için çifte İzmir’de bir hastaneye gitmelerini tavsiye etti. İzmir'e giden Hüseyin Yatkın ve Firdevs Tosun çifti, soluğu Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aldı. “Evlenebilirler” raporu almak isteyen çiftin umudu, kısa sürede yerini belirsizliğe bıraktı. Başvurdukları hastane kendilerini önce Eşrefpaşa Hastanesine, Eşrefpaşa ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdi. Hastaneler arasında adeta mekik dokuyan aşıkların çilesi bitmek bilmedi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gençleri tekrar Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdi. Hastanede görevli bir psikiyatri doktoru, Tire’deki aile mahkemesinden “ailelerin rızası vardır” şeklinde karar getirmelerini istedi. Evlenmek için büyük bir mücadele veren genç aşıklar, başvuruda bulundukları Aile Mahkemesi tarafından durumlarının detaylı şekilde incelenmesi amacıyla Ege Üniversitesine sevk edildi. Mahkeme bir süre sonra hastanenin raporu doğrultusunda gençlere evlenmeleri için bekledikleri vizeyi vermedi. Bu arada ilk başvuruda bulunulan Tire Devlet Hastanesi’nden gençler için olumlu karar çıktı ancak, Aile Mahkemesinin mevcut kararı sebebiyle genç aşıklar yine evlenemedi.
Yaşadıkları kabusun bir an önce bitmesini isteyen Hüseyin Yatkın ve Firdevs Tosun çifti, "Aşk engel tanımaz diye biliyorduk. Önümüze çıkarılan engeller yüzünden evlenemiyoruz. Nişanlılık yüzüklerini bir an olsun parmağımızdan çıkarmadık. Umudumuzu yitirmek üzereyiz. Düğün davetiyelerimiz bile basılmışken, yaşadığımız travma bizi derinden etkiledi. Ailelerimizin yaptığı onca düğün masrafı ise dağları aştı. Onlarda bizim gibi perişan haldeler. Aşkımıza engel olmayın" şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.