Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Askerlerin zehirlendiği kışlada yemin töreni

Askerlerin zehirlendiği kışlada yemin töreni

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, 1997/2 tertip 4 bin 541 asker yemin etti. Kışladaki gıda zehirlenmeleri sonrası bugün görevden alınan Tugay Komutan Vekili Albay Şefik Güvenç ile birlikte vekaleten onun yerine atanan Piyade Albay Güven Dere törene katıldı.

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 14:01

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalarda son bir aydır yaşanan gıda zehirlenme olaylarının ardından bugün Arif Seyhun Kışlası'nda toplu yemin töreni yapıldı. Törene katılan asker aileleri, saat 07.00'den itibaren kışlaya alınmaya başladı. Tören öncesinde kışlanın çevresinde demir bariyerlerle geniş güvenlik önlemi alınırken; asker aileleri, polis tarafından aranarak içeriye alındı.

1997/2 tertip 4 bin 541 askerin yemin ettiği törene; Eğitim Tümen komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, yaşanan zehirlenme olaylarından sonra Ankara Balgat'taki Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) atanan 1'inci Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Şefik Güvenç, yerine atanan Piyade Albay Güven Dere de katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen yemin töreninde, aşırı sıcaktan dolayı bazı asker ailelerinin ve askerlerin baygınlık geçirdiği, tören alanına su takviyesi yapıldığı gözlendi. Yemin törenin ardından asker aileleri kışlanın Uncubozköy'deki girişinden dışarı çıkartıldı. Asker aileleri burada, yarım saat boyunca çocuklarının kışlalardan dışarı çıkmasını bekledi.

"BİR DAHA BÖYLE BİRŞEY YAŞANMASIN"
Yemin törenine gelen asker babası Mehmet Üzer, kışlalarda yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Duygulu anlar yaşadık. Gıdadan zehirlenen askerler arasında benim oğlum da vardı. Ancak durumu kötü değildi. Olmasa daha iyiydi. Tek insan değil, 3 bin- 4 bin asker bir arada yaşıyor. Yaşanmaması gereken şeylerdi ama yaşandı. Bundan sonra daha çok dikkat edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yemin töreni sırasında kızının bayıldığını anlatan asker babası Mustafa Şen ise, "Ankara'dan asker yemin merasimine geldim. Benimle birlikte gelen kızım bayıldı. Ambulans çocuğu aldı. Ancak yakınlarından kimseyi yanına almadı. Ben çocuğumun hangi hastaneye gittiğini bilmiyorum. Manisa'yı da bilmiyorum" dedi.

Asker annesi Mürüvvet Erdem ise kışlalarda askerlere iyi bakılması çağrısında bulunarak, "Yemin töreninde çok duygulandım. İçerideki ortam çok güzeldi. Zehirlenmelerde çocuklarımız kadar hepimiz etkilendik. Biraz daha duyarlı olunsun. Çocuklarımıza güzel baksınlar isteriz" dedi.

Konuşmaların ardından kışlanın Uncubözköy Mahallesi'ndeki girişinde bekleyen aileler çocuklarını alarak kışladan ayrıldı.

Arif Seyhun Kışlası'nda gerçekleştirilen bu yemin törenin ardından kışla bir dönem asker almayacağı ve 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı kışlalarda altyapı incelemesi yapılacağı öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.