Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşkın'dan İzmir trafiğine havadan denetim

Aşkın'dan İzmir trafiğine havadan denetim

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, ders zilinin çaldığı ilk gün trafikte olumsuzluk yaşanmaması için helikopterle yaklaşık 3 saat kent trafiğini havadan denetledi. Emniyet Müdürü Aşkın: “Ekiplerimiz canla başla çalışıyor, tedbirlerimizi aldık. Şu anda kent içinde durmuş bir trafiğimiz yok” diye konuştu. Aşkın'dan İzmir trafiğine havadan denetim

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 13:15

İzmir Emniyet Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk gününde trafikte yaşanabilecek olumsuzluğu gidermek amacıyla helikopter destekli denetim gerçekleştirdi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın nezaretindeki denetimde kent içindeki trafik akışı kontrol edildi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü’nden kalkan polis helikopterine İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu'yla binen Aşkın, yaklaşık 3 saat süren havadan denetimle trafiğin kontrolünü sağladı.

Denetim sırasında AA muhabirine kent trafiğine ilişkin bilgiler veren Aşkın, okulların açıldığı ilk gün olmasına rağmen alınan önlemler sayesinde kent genelinde ciddi bir trafik yoğunluğunun yaşanmadığını gözlemlediklerini söyledi.

Rutin kent trafiğine bugün itibariyle okul servislerinin de eklendiğine işaret eden Aşkın, "Ekiplerimiz, görevlerinin başında. Şu anda kent genelinde durmuş bir trafiğimiz yok. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Bayraklı tünelleri, Karşıyaka çıkışı, Girne Bulvarı civarı ve Sahil Bulvarında bir yoğunluk gördük." dedi.

Aşkın, birkaç gün içinde trafiğin daha kontrol edilebilir hale geleceğini ve normal seyrine döneceğini ifade etti.

Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerindeki görevli personel sayısını artırmayı planladıklarını aktaran Aşkın, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın okul giriş ve çıkışlarında güvenli bir trafik ortamı içerisinde hareket edebilmeleri ve servislerinde güvenli şekilde seyahat edebilmeleri amacıyla, tüm berimlerimizle yoğun çaba sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

"KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ" 

Aşkın, emniyetin, sadece öğrencilerin okullarına ulaşımı için tedbir almadıklarını çocukların korunmasına yönelik ilave güvenlik önlemleri aldıklarını belirterek okul önlerinde uyuşturucu satıcıları ile öğrencilere zarar verebilecek kötü niyetli kişilere göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Her okulda resmi ve sivil ekiplerin görev yapacağını kaydeden Aşkın, riskli olduğunu belirledikleri okullarda ise üst düzey güvenlik tedbiri aldıklarını vurguladı.

OKUL SERVİSLERİNE SİVİL POLİS DENETİMİ

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün de öğrencilerin güvenli ulaşımı için bir dizi tedbir aldığı bildirildi. 

Alınan tedbirler kapsamında okul servislerinin daha sıkı denetleneceği kaydedilirken denetimlerde özel oluşturulacak sivil ekipler de görev yapacak. 

Sivil denetim ekipleri kural ihlali yaptığı tespit edilen servisler ile korsan okul servisleri üzerinde etkin denetimler yapacak.

Belirlenen kritik noktadaki 32 okul önünde de trafik polisleri görev yaparak öğrencilerin güvenli şekilde okullarına giriş ve çıkışlarını sağlayacak.

Servis şoförlerinin ve yetişkin olmayan yolculardan sorumlu rehber personelin daha bilgili ve dikkatli olmaları yönünde de denetimler yapılacak. (AA)

Zil çaldı, jandarma denetimi artırdı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.