Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşkın: İzmir dünyanın en güvenli kentlerinden biri

Aşkın: İzmir dünyanın en güvenli kentlerinden biri

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi yönetim kurulu üyelerini ağırlayan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, terörün artık küreselleştiğini İzmir'in ise dünyanın en güvenli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Aşkın'dan İzmir'e övgü dolu sözler!

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 10:03

Terörün küresel bir boyut kazandığına dikkat çeken İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, dünyanın terörle mücadele konseptinde olduğunu söyledi. İzmir'in bu açıdan başarılı bir tablo ortaya koyduğunu ifade eden Aşkın, "Örneğin Kanada dünyanın en güvenli ülkeleri arasında yer alıyor ama orada da 6 kişinin öldüğü bir terör saldırısı oldu. Paris ve Berlin'de öyle. Terör dünyanın her yerinde oluyor. Terörün hedefi ise korku ve panik ortamı yaratıp insanların yaşam tarzlarını değiştirmek. Ancak biz gerekli tüm önlemleri alıyoruz. İzmir dünyanın en güvenli şehirlerinden birisidir" dedi. Terörle mücadelenin yalnızca güvenlik önlemleriyle sağlanamayacağını söyleyen Aşkın, "Kentsel ve iktisadi gelişim terörle mücadelenin en önemli ayağıdır. Gelişmiş ekonomiye sahip olan ülkeler ve kentsel gelişimini tamamlayan şehirler terörün beslendiği tüm kaynakların kurutulduğu yerlerdir. Burada en önemli görev siz işadamlarına düşüyor. Bu nedenle atacağınız her adımda biz de elimizden gelen desteği vermekten mutluluk duyarız" dedi.

"İYİ İNSANLAR KENTİ"

İzmir'deki polis merkezi sayısını azaltmayı hedeflediklerini belirten Aşkın, "Karakolları korumak, binayı işletmek bize ciddi bir külfet oluyor. Orayı açık tutmak için işletmek yerine bizim için sokakta yürüyen polis çok daha rasyonel. Suç işlenmesini önlemek, suçu soruşturmaktan çok daha doğru.  Bu yüzden bir İzmir örneği yaratacağız. Bunun için de teknolojiden faydalanacağız. Bazı karakollar kalkacak ama güçlü polis merkezi olacak. Biz şunu gördük, İzmirliler polisi görünce mutlu oluyor" dedi. İzmir'de, suçlara karışan insanların sayısı yüzde 1'in altında ve suç aydınlatma oranınında yüzde 80'inin üzerinde olduğunu ifade eden Aşkın, "Adliyede meydana gelen o saldırıda gördük ki İzmir halkı şehidine sahip çıktı. Bu kentte ne kadar eğitim kurumu varsa, sivil toplum örgütü varsa hepsi şehidimizin çocuklarına sahip çıktı. 'Bankadaki paramın yarısı bana yeter, diğer yarısını şehidimizin çocuklarına bağışlamak istiyorum' diyen İzmirlilerin mektupları geldi. İzmir polisini seviyor, burası iyi insanlar kenti" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.