Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslı Göktaş'la 'Kadınca'

Aslı Göktaş'la 'Kadınca'

Ege Magazin Dergisi muhabirlerinden Aslı Göktaş'ın, “Kadınca” programının bu haftaki konuğu ev hanımı Senem Yıldız Ateş oldu.

  • Ege Postası
  • 14.04.2017 - 16:42

Aslı Göktaş'ın, evli ve iki çocuk annesi Senem Yıldız Ateş'le yaptığı sohbet samimi bir havada geçti. İşte Göktaş'ın soruları ve Ateş'in verdiği yanıtlar: 

Aslı Göktaş: Evli ve iki çocuk annesisin nasıl kendine zaman ayrıyorsun'

Senem Yıldız Ateş: Kendime bakmayı seviyorum. Bu benim bir yaşam biçimim oldu. Kendime baktığımda kendimi güzel gördüğümde herkesin de beni güzel gördüğünü düşünüyorum. Kısacası kendimi önemsiyorum.

Aslı Göktaş: Bu konuda ev hanımlarına ne tavsiye ediyorsun' 

Senem Yıldız Ateş: Önce kendilerini sevsinler. Bizim toplumumuzda genelde kadınlar evlendikten hatta çocuk olduktan sonra kendilerine özen gösteremiyor. Bu çok yanlış tabi. Genelleme yapmak istemiyorum. Ama durum bu. Umutsuz bir ev hanımı gibi davranmayı bırakırlarsa, sorun olmaz. Aslı Göktaş: Son zamanlarda boşanmalar arttı. Bunun nedeni ne olarak görüyorsun' 

Senem yıldız Ateş: Boşanmaların birinci ve en sağlam nedeni aldatılmak diye düşünüyorum.Çünkü hiç kimse bunu kolay kolay kabullenemez. Çiftlerin artık birbirlerinden beklentilerinin kalmaması şakalaşmaların,yakınlaşmaların bitmeside kaçınılmaz. Sona doğru sürükleyebilir ilişkiyi..

Aslı Göktaş: Sen aldatılsan ne düşünürsün' 

Senem Yıldız Ateş: O anda bütün düşüncelerim değişir ve tabiki biter. Bu konuda affedici olmam.

Aslı Göktaş: Güzellik sırların var mı' 

Senem Yıldız Ateş: Öncelikle temiz olmaya dikkat ediyorum. Temizlik olmadan bakımlı olunmaz. Evde kendi hazırladığım doğal maskelerim var. Mesela haftada bir kez maya maskesi yapıyorum. Cilde çok faydalı sürekli cildimi temiz ve nemli olmasına özen gösteriyorum.

Aslı Göktaş: 2. Evliliğini yaptıktan sonra bir çocuğun daha oldu iyi şu an iyi giden bir evliliğin var nedir bunun sırrı'

Senem Yıldız Ateş: Tamamen karşılıklı saygı,sevgi,fedakarlık yaparak ayakta tuttuk ilişkimizi. Benim 2.evliliğim eşimin ilk evliliği olmasına rağmen, bütün engelleri aşarak bugünlere geldik. Aramızdaki aşka çok inandık. İlk başta Babam onay vermemişti. Tabiki zor günler yaşadık.7 yıl oldu. Şu an bizim bu kadar mutlu olduğumuzu gördüklerinde ailelerimiz iyi ki evlenmişsiniz diyorlar. Bizim toplumumuzda ne yazıkki, çok sık rastlanan bir durum. Sırf bu sebepten dolayı bir çok ayrılmak zorunda kalan çiftler var. Biz bu tapuyu en iyi şekilde sevgimizle aştık.

 Aslı Göktaş: İlk evliliğinden olan kızınla eşinin arası nasıl' 

Senem Yıldız Ateş: Benim eşimde babasız büyümüş, o yüzden kızımın duygularını çok iyi anlıyor. Birbirlerini çok seviyorlar. Tabi bu durum bizim aramızdaki sevgiyi daha da güçlendirdi. Çünkü önce kızımı kazanması gerekiyordu. Eşime bu konuda ne kadar teşekkür etsem az. Her konuda arkamızda oldu. 

Aslı Göktaş: Son zamanlarda kadına şiddet her geçen gün daha da artıyor ne söylersin bu konuda' 

Senem Yıldız Ateş: Kadına şiddet uygulayan erkekleri en ağır şekilde cezalandırmaları gerektiğini düşünüyorum.Ağır cezalar gelsin ki hiç kimse kadına şiddet uygulamaya cesaret edemesin. Toplumda halen eğitimin eksik olduğunu düşünüyorum. Eğitim kesinlikle şart. Ben buna hep inandım. Eğitimsiz bir toplum olursaki, ne yazıkki bu tür olayların önüne geçmemiz mümkün değil. Aslı Göktaş: Ekranlardaki moda programlarını nasıl buluyorsun, izliyormusun'

Senem Yıldız Ateş: Hayır kesinlikle izlemiyorum. Topluma iyi örnek olduklarını düşünmüyorum. Hiç bir eğitici ve öğretici tarafı yok. Çok seviyesiz programlar diye düşünüyorum. 

Aslı Göktaş: Son olarak bir ev hanımı olarak bütün ev hanımlarına ne tavsiye edersin' 

Senem Yıldız Ateş: Dünyanın en önemli işidir ev hanımlığı,sizin liderliğinizi,önerilerinizi bekleyen çocuklarınız var. Ailelerinin kariyerlerinden daha önemli olduğunu unutmasınlar. Ev hanımlığı demek 724 çocuk bakmak, ev işi ve yemek yapmak değildir. Arkadaşlarınızla dostlarınızla,vakit geçirsinler. Ayrıca mutlu bir ev hanımı olmanın yolu tıpkı işte olduğu gibi gerekli motivasyonu sağlamanız için kendinizi zaman ayırmaktan geçiyor. Eğlendikleri şeyleri yapmaya çalışsınlar. Hayata bir defa geliyoruz. Yaşadıkları her anın tadını çıkarsınlar. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.