Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Astropay kart birimi nedir paket fiyatları ve bozdurma fiyatları nelerdir'

Astropay kart birimi nedir paket fiyatları ve bozdurma fiyatları nelerdir'

Astropay kart olarak bilinen ön ödemeli gereç içinde geçerli olan para birimi dolardır.

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 15:23

Para biriminin tercih edilmesinin nedeni, kartın uluslar arası alanda kullanıma açık bir halde bulunmasıdır. Satın alacağınız kart ya da astropay al ile elde edeceğiniz elektronik ön ödemeli kart, sadece Türkiye'de değil, dünyanın herhangi bir ülkesinde geçerli halde bulunmaktadır. İster seyahat ettiğiniz ülkelerde online mağazalarda kartı kullanma şansına sahip olursunuz, ister iseniz elinizde bulunan kart ile uluslar arası alanda hizmet veren bir online mağazadan ürün alırsınız, tercih tamamen size kalmıştır. Para biriminin uluslar arası alanda geçerli olan dolar olarak seçilmesi sizin için bir dezavantaj değil, aksine avantaj yaratacaktır. Kartın kullanım esnasında geçerli olan para birimi dolar olmasına rağmen, elde etme aşamasında yetkili temsilci hesabına yaptıracağınız para birimi Türk lirası olacaktır.

Astropay Kart Fiyatları Nelerdir'

Astropay satın al ile elde edeceğiniz kartlarınız, standart paketler halinde satışa sunulmaktadır. Paket olarak ifade edilen limitler 5 dolardan başlamakta, 500 dolara kadar yükselebilmektedir. Bütçeniz doğrultusunda ya da online mağazalara yapacağınız ödeme miktarı doğrultusunda, istediğiniz kartı satın alma şansınız bulunmaktadır. Bilmeniz gereken sadece yapacağınız alışverişlerin küsuratlı olması halinde, küsuratlı olarak ifade edilen kart alma işlemlerini yapamayacağınızdır. Yani alacağınız bir ürünün karşılığında ödeyeceğiniz miktar, 18 dolar ise, 18 dolar değerinde bir kart satın almanız mümkün değildir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda yapabileceğiniz işlem, 20 dolar değerinde kart almaktır. Geriye kalan 2 doları kullanma şansınız bulunmamak ile birlikte, bu parayı geri almak ister iseniz, yetkili temsilciye başvuru yapmalı ve astropay bozdurma işlemini talep etmelisiniz.

Astropay Bozdurma Fiyatları Nelerdir'

Astropay olarak karşımıza çıkan elektronik ön ödemeli sistemde, tek seferde kullanma mantığı hakimdir. Satın almış olduğunuz kartı bir seferde harcamanız temel prensiptir. Eğer aldığınız kart ile yaptığınız alışveriş arasında bir fark var ise ve alışverişinizden sonra kartınızın içerisinde para kalmış ise, yapacağınız işlem, astropay bozdurma olarak ifade edilen işlem olacaktır. Bu işlemi yapabileceğiniz ortam ise, yetkili temsilcisidir. Bozdurma fiyatlarında karşınıza çıkacak değer, güncel döviz kuru olacaktır. 100 dolar değerindeki bir astropay kart almak için, 450 Türk lirası veriyor iseniz, bozdurma işlemi karşılığında da karşınıza çıkacak olan rakam yaklaşık olarak, 400, 450 Türk lirası aralığındadır. Yani kartı bozdurma işleminde herhangi bir zarara uğramanız mümkün görülmemektedir. Burada telaffuz edilen rakamlar, günlük döviz kuru üzerinden hesaplanmakta olup, bu rakamları elde edebileceğiniz ortamlarda hiç şüphesiz ki, yetkili temsilciler yani resmi bayiler olacaktır. Bayii harici ortamlardan kart satın almak ya da bozdurmak gibi bir işlem içerisine girişir iseniz, farklı fiyatlar ile karşılaşacağınızı unutmamalısınız. Böyle bir yöntemi tercih ettiğiniz takdirde, hem satın alma işleminde yüksek fiyatlar ile karşılaşır, hem de bozdurma işleminde düşük fiyatlar ile karşılaşır ve zarara uğrayabilirsiniz.

https://www.astropaykartal.gen.tr/

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.