Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ataşehir'de itiraz karmaşası

Ataşehir'de itiraz karmaşası

Delege seçimleri sürecinde, Çiğli Ataşehir'de yılan hikayesine dönen iptal konusu mahkemeye taşındı. İlçe Belediye Meclisi üyesi Avukat Süleyman Karadağ'ın kararı mahkemeye taşımasının yanlış olduğunu söyleyen İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Seçim sonuçları geçerlidir" derken İlçe Yönetimi ise "İptal ettik" dedi. Başkan Güven: Mahkemeye taşımak doğru değil

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 15:44

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Çiğli’de 10 Eylül’de yapılan Ataşehir Mahallesi delege seçimlerinin iptalini mahkemeye taşıyan Çiğli Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’a İl Başkanı Asuman Ali Güven tepki gösterdi. İl Başkanı Asuman Ali Güven "Sonuçlar kesin. Bize itiraz gelmedi. Mahkemeye gitmesi yanlış” dedi. Öte yandan İlçe Yönetimi ise iptal kararını duyurduğunu ve iptalin kesinleştiğini ifade etti.

"SONUCA HERKES KATLANMAK ZORUNDA"

Seçim yarışı sonunda kazanan Beyaz listede adı bulunan Çiğli Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ Çiğli Ataşehir Mahallesi delege seçimi sonuçlarını iptal eden kararı mahkemeye taşıdı. İl Başkanlığına herhangi bir iptal kararı gelmediğini söyleyen İl Başkanı Asuman Ali Güven ise “Parti içi yollar tüketilmeden mahkemeye başvurulmasını doğru bulmadığını belirterek “Yapmamalıydı. Daha önce açıkça beyan ettim. Çiğli Ataşehir’de yapılan seçimin sonuçları kesindir. Bize bir itiraz gelmedi. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Seçim sonucu neyse o geçerlidir. Herkes seçim sonuçlarına katlanmak zorunda” dedi.

İPTAL KARARI BİZE ULAŞMADI

İptal kararının kendilerine ulaşmadığını kaydeden İl Başkanı Güven, “bize olan itraz süresi de geçti. Herhangi bri itiraz gelmedi. Bu saatten sonra da gelecek hiçbir itirazı kabul etmemiz tüzük açısından da mümkün değil. Mahkemeye taşımak bir partiliye yakışmayan bir tavır. Gereksiz bir hareket olmuş. Bana bu saatten sonra gelecek itirazı kabul etmem zaten haksızlık olur” diye konuştu.

İPTAL İLAN EDİLMİŞ

Öte yandan 10 Eylül’de yapılan Ataşehir mahalle delege seçimlerinde mavi ve beyaz listeler çarpışmış, sandıktan beyaz liste çıkmıştı. Çiğli ilçe yönetiminden edinilen bilgiye göre 10 Eylül’de yapılan Ataşehir mahalle delege seçimlerine 12 Eylül’de gelen itirazın, 13 Eylül günü değerlendirilerek 3 gün boyunca, 18 Eylül’e kadar, ilçede asıldığı; itiraz eden tarafa da tebliğ edildiği ve itirazın kabul edilerek seçimin iptal edildiği ifade edildi. Bu kararın tüzüğe göre İl Başkanlığına gönderilmesine gerek olmadığı da belirtilerek, kararın il yönetimine gönderilmesi için, karara itiraz edilmesi gerektiği, ancak süresinde bir itiraz gelmediğinden bu kararın ilçede kesinleştiği, bu nedenle de iptalin gerçekleştiği bildirildi.

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.