Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk heykelinin kaldırılmasına Foça'dan tepki

Atatürk heykelinin kaldırılmasına Foça'dan tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi üyeleri, Rize'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesi gerekçesiyle Atatürk Anıtı'nın kaldırılarak valilik önündeki tören alanına taşınmasını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 28.12.2016 - 16:56

Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, yağan yağmura rağmen toplanan ADD Foça Şubesi üyeleri adına basın açıklamasını Şube Başkanı Şeniz Ararat okudu. Askerin, polisin yurtiçi ve yurt dışında teröre karşı mücadele ederken Rize Belediyesi'nin pervasızca bir uygulamaya imza attığını, milli birliğe, bütünlüğe tarih bilincine, vefa duygusuna verilebilecek en büyük zararı verdiğini iddia eden Ararat, Atatürk'ün ışığından ayrılmanın bedelinin 15 Temmuz'da en acı şekilde yaşandığını söyledi. Ararat, "Bu insan aklının almayacağı bir eylemdir, Türk Ulusunun kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden rövanş alınmak istenmektedir. İktidar tarafından dillendirilen birlik ruhunun sözdeliğini Rize Belediye Başkanı ispat etmiştir. Bu olay Rize'de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan ilk olay değildir. Daha öncede valilik bahçesindeki Atatürk ve gençlik Anıtı otopark yapımı gerekçesiyle kaldırılmış, inşaat yıllar önce bitmiş ama anıt yerine konulmamıştır.

Atatürk herhangi bir geçmiş zaman kahramanı değildir. Dünden bugüne, geçmişten geleceğe ışık tutmaktadır. Koşullar gerektiğinde savunulacak geçici bir liman değil, Türkiye'nin demokratik geleceğinin, günümüz dünyasının barış umudunun güvencesidir. İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren etnik ve dini cemaat temelli çatışmaları sonlandıracak anahtardır. Rize Belediyesi'ni uyarıyor, Atatürk'ü ve Cumhuriyetimiz'in kurucu değerlerini hedef alan girişimlerini sonlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.