Dolar 32,5521
%0.12
Euro 34,8941
%0.66
Altın 2.434,790
%0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk Lisesi Mezunlarından TÜGVA'ya tepki

Atatürk Lisesi Mezunlarından TÜGVA'ya tepki

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Atatürk Lisesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'ya tahsis edilmesini protesto ederek "Atatürk ismi bu lisenin sadece kapısında değil, bu liseden mezun olan herkesin kalbinde kazılıdır" dedi. Atatürk Lisesi Mezunlarından TÜGVA'ya tepki

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 18:56

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI- İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği okul kapısı önünde TÜGVA ile MEB arasında imzalanan Medeniyet ve Değerler Protokolüne dayanarak yaz aylarında 7 sınıfın 11 Eylül'e kadar derneğe  tahsis edilmesine tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'ne CHP İzmir bölge milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Atilla Sertel,Özcan Purçu, İl Başkanı Asuman Ali Güven ve çok sayıda okul mezunu ile CHP'li destek verdi.

Basın açıklamasını yapan Dernek Başkanı Murat Saraç sosyal medyada çıkan görüntülere tepki göstererek "Geçtiğimiz hafta yayınlanan sosyal medya görüntüleri ve basında çıkan, hepimizi büyük bir üzüntüye boğan, haklı olarak tepki gösterdiğimiz haberler doğrultusunda buradayız. Çıkan haber ve görüntüleri esas alacak olursak Anayasa ve laik demokratik eğitim sistemine aykırı unsurlar göze çarpmaktadır. Ayrıca ilgili bakanlıkla yapılan protokol hakkında da yüzeysel bilgiye sahip olduğumuzu bildirmek isteriz. Çekilen anı fotoğraflarında bile kızlar ve erkeklerin yanyana getirilmediği bir ortamda ders verilen eğitimin içeriği ve şekli konusunda ciddi endişelerimiz bulunmaktadır" dedi.

"HİÇBİR YERDE KABUL EDİLEMEZ"

Bahsi geçen eğitimle okul ve öğrencilerinin bir ilgisi bulunmamasına karşın bu eğitimin TÜrkiye'nin hiç bir yerinde kabul görmemesi gerektiğini belirten Saraç, "Her ne kadar bahsi geçen faaliyetler okul öğrenci ve öğretmenlerimizi kapsamıyor ve protokol geçici bir tahsisi içeriyor olsa bile iddialardaki şekildeki faaliyete ne adını Mustafa Kemal Atatürk'ten alan şanlı okulumuzda ne de ülkenin başka bir okulunda izin verilmemesi gerektiğine yürekten inanıyoruz" diye konuştu. Saraç Pozitif eğitim sistemi vurgusu yaparak "Vatana, millete, cumhuriyete ve demokrasiye bağlı bireyler olarak özellikle vurgulamak isteriz ki ülkemizin geleceği, kalkınması birliği ve dirliği ancak ve ancak anayasamızda yer aldığı şekliyle sürdürülecek, çağdaş, laik ve pozitif bir eğitim sistemiyle olacaktır" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'İ İZMİR YAPAN DEĞERDİR"

Atatürk Lisesinin İzmir'i İzmir yapan değerler arasında bulunduğu ve kurtuluş savaşında üstlendiği görevleri anımsatan Saraç, "Altını çizerek belirtmek isteriz ki İzmir Atatürk Lisesi asla sıradan bir okul değildir. İzmiri İzmir yapan değerler arasında yer alan, şanı ve başarıları ülke sınırlarını aşan, kuvvayi milliyeyi oluşturan, kurtuluş savaşında destan yazan, çarpışan, şehit düşen ve sonrasında binbir yokluk içinde cumhuriyetin temellerini atarak, laik, çağdaş eğitim ve yaşam sistemini ülkemize kazandıranların bizzat yetiştiği, bir ilim ve irfan yuvasıdır" şeklinde konuştu.

BU SADECE LİSE MESELESİ DEĞİL

Atatürk isminin mezunların ve öğrencilerin yüreğinde kazılı olduğunu söyleyen Saraç şöyle devam etti: "Atatürk'ün adı sadece bu lisenin kapısında yazılı değil buradan yetişenlerin kalbinde ve ruhunda kazılır. Bu anlamda bu okula ve değerlerine karşı yapılan bir hareketi Atatürk'ün adını gururla taşıyan lisemizde yetişmiş bireyler olarak kabullenmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu sadece bir lise meselesi değildir, bir zihniyet, memleket meselesidir."

Türkiye'nin 4 bir yanında bizim yanımda olamayanlara slmolsun geçtiğimiz hafta yayınlanan. Sosyal medya görüntülerine basında çıkanhaklı olarak tepki gösterdiğimiz tepki olarak buradayız. Çıkan haberleri esas olacak olursak anayasaya  yaz kursu adına katında verilen eğitim içeriği hakkında yüzeysel bilgilere sahibiz çekilen anı fotolarında dersliklerderesmi başvuruda bulunduğumuz ilgili kurumları göreve davet ediyoruz. Bu duruma açıklık getirerek gereken işlemleri başlatmalarını bekliyoruz. Her ne kadar bahsi geçen etkinlikler okul öğrencilerimiz  ve öğretmenlerinizi kapsamıyor ve bahsi geçen protokol geçici süreci etkiliyor ise de iddialarda adı geçen faaliyetlere adıatatürk adını taşıyan okulumuzda ne de başka bit yerde izin verilmeler gerektiren inanıyoruz. MK Atatürk'ün söylediği gibi Çapa'dan uygarlık eriyesin ulaşmak Çin büyük yol gösteridibini ilik Den olduğunu biliyoruz. Ülkemizin kalkınması Birliği ve delip çağdaş laik pozitif eğitimle olacaktır. Devletin resmî rakamlarına göre toplam nüfusun yüzde 18ini lise mezunu olduğu bilimi esas alan uygulamaların yapılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Altını çisrek belirtmek isteriz ki İzmir Atatürk Lisesi sıradan bir okul değildir. İZmiri İzmir yapan değerler arasında yer alan şanı ve başarıları ülke sınırlarını aşan bu lise kuvvayi millisi oluşturan destan yazan çarpışa şehit düşen laik çağdaş eğitim sitemini kazandıranların bizza okuduğu ilim irfan yuvasıdır. Atatürk Lisesi sadece bu lisenin kapısında yazan değil mezunların kalbinde kazıldırç Bu okul ve değerlerine karşı yapılan hareketi kabullenmemiz sesiz kalmamız mümkün değildir bu lise meselesi değil zihniyet memleket meselesidir. Bu haklı mücadelemizde yalnız olmadığımız görmemek gücümüze güç katmaktadır.konun açıklığa kavuşması aracıyla sabrımızı ve seviyemizi koruyarak yasal haklarımız sonuna kadar koruyacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.